Ką italai pagamintų šventėms iš lietuviškų produktų

2016 m. gruodžio 22 d. 12:52

„Lietuvoje nėra tokių maisto produktų, kurių nebūtų Italijoje, bet

Daugiau nuotraukų (1)
Kartu su Vilniaus restorano „Salvete City“ virtuvei vadovaujančiu kolega Antonio Serra jie nusprendė sukurti itališką Kalėdų meniu iš lietuviškų produktų.
Šiame restorane dirbantis E.Gjeci įsitikinęs, kad Kalėdos – ne laikas eksperimentams. Svečiai turi valgyti tai, kas gerai žinoma ir paprasta: „Tai šventė, kai svarbiausia šeima ir tradicijos“.
Jo žodžiais, italams Kalėdos – tai laikas, kai visi sugrįžta namo, o mama virtuvėje gamina šviežius makaronus.
Kelios jų rūšys bus ir restorano Kalėdų valgiaraštyje. Lazanija gaminama su lietuviškais grybais ir ančių kepenėlėmis foie gras. „Juk šventėms visi bandome nusipirkti kokį nors retesnį ir brangesnį produktą“, – foie gras šiame patiekale pateisino E.Gjeci.
Jis paaiškino ir kiek neįprastą lazanijos formą – ji bus apvali: „Kai mama išima skardą iš orkaitės, lazaniją pjausto visai šeimai, o restorane kiekvienam svečiui ji kepama atskirai“.
Šventinei vakarienei siūloma žuvis – skumbrė – taip pat paprastumo ir prabangos derinys. Ji patiekiama su kopūstais ir midijomis.
Įprastus lietuviškus produktus italai panaudojo ir gamindami desertus. Svečiams siūloma paragauti krienų parfait su bananais ir spanguolėmis.
vakarienėitalaiitalų virtuvė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.