Kartu su Vilniaus restorano „Salvete City“ virtuvei vadovaujančiu
kolega Antonio Serra jie nusprendė sukurti itališką Kalėdų meniu iš
lietuviškų produktų.
Šiame restorane dirbantis E.Gjeci įsitikinęs, kad Kalėdos – ne laikas
eksperimentams. Svečiai turi valgyti tai, kas gerai žinoma ir paprasta:
„Tai šventė, kai svarbiausia šeima ir tradicijos“.
Jo žodžiais, italams Kalėdos – tai laikas, kai visi sugrįžta namo, o
mama virtuvėje gamina šviežius makaronus.
Kelios jų rūšys bus ir restorano Kalėdų valgiaraštyje. Lazanija gaminama
su lietuviškais grybais ir ančių kepenėlėmis foie gras. „Juk šventėms
visi bandome nusipirkti kokį nors retesnį ir brangesnį produktą“, –
foie gras šiame patiekale pateisino E.Gjeci.
Jis paaiškino ir kiek neįprastą lazanijos formą – ji bus apvali:
„Kai mama išima skardą iš orkaitės, lazaniją pjausto visai šeimai, o
restorane kiekvienam svečiui ji kepama atskirai“.
Šventinei vakarienei siūloma žuvis – skumbrė – taip pat
paprastumo ir prabangos derinys. Ji patiekiama su kopūstais ir midijomis.
Įprastus lietuviškus produktus italai panaudojo ir gamindami desertus.
Svečiams siūloma paragauti krienų parfait su bananais ir spanguolėmis.