Kad jie nebūtų įprasti ir pabodę, idėjų ir įkvėpimo galima pasisemti užsienio šalių virtuvėse.
Lapkričio – gruodžio mėnesiais „Borjomi“ kartu su Vilniaus šefais pristatys Kalėdų stalų projektą, kurio metu lietuviai bus supažindinami su kitų šalių šventiniais patiekalais ir tradicijomis.
Garsių Vilniaus restoranų – „La Storia“, „Steakhouse „Hazienda“, „Kulinarijos studija“, „Paralelė 39“, „Panama Food Garden“ – šefai ruoš Gruzijos, Vokietijos, Italijos, Izraelio ir Argentinos kalėdinius patiekalus.
Jiems talkins su šiomis šalimis sąsajų turinyts žinomi šalies žmonės: Šorena Džaniašvili, Nida Degutienė, Gian Luca Demarco, Rasa Martens su vyru ir Vytaras Radzevičius.
Šiuo projektu siekiama ne tik supažindinti visuomenę su įvairių šalių šventiniais stalais, bet ir pateikti šeimininkėms neįprastus, bet lengvai paruošiamu kitų šalių receptus gardiems šventinio stalo patiekalams, kuriais jos galės nustebinti namiškius ir draugus.
Iki gruodžio vidurio kas savaitę bus pristatoma po vieną stalą viename iš sostinės restoranų. Jų metu žinomas žmogus su restorano šefu ne tik ruoš patiekalus, bet ir papasakos apie šių patiekalų ruošimo subtilybes ir su jais susijusius asmenines istorijas. Visi receptai bus publikuojami specialiai sukurtoje interneto svetainėje www.kaledos.borjomi.lt ir interneto portalo lrytas.lt rubrikoje „Skonis“.
Kaip sako Kalėdų stalų projekto iniciatoriaus natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė, pristatant tradicinius skirtingų šalių kalėdinius patiekalus norima ne tik praplėsti lietuvių akiratį, bet ir pasiūlyti naujų idėjų jų šventiniam stalui.
„Kalėdų šventės jau netrukus belsis į duris. Šeimininkių mintys sukasi apie tai, ką dėti ant šventinio stalo, kuo nustebinti šeimą, draugus ar netikėtai užsukusį svečią.
Tikime, kad šis projektas padės rasti atsakymus į visus šiuos klausimus. Šeimininkėms tereiks išsirinkti norimos šalies – Gruzijos, Vokietijos, Italijos, Izraelio ar Argentinos, šventinį stalą, ir svetainėje lengvai susirasti labiausiai patinkančių tos šalies patiekalų receptus.
Juos atrinko glaudų ryšį su kiekviena šalimi turintys žinomi žmonės“, – sako bendrovės „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė.
Ji tiki, kad šeimininkės pasisems idėjų kaip sukurti originalų šventinio stalo stilių, pagaminti patiekalų, kurie nustebins kiekvieną svečią. O po gausių ir sočių vaišių lengvumo jausmą sugrąžins ir toliau šventine nuotaika leis mėgautis natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“.
„Borjomi“ kalėdinių stalų ciklas startuos lapkričio 17 d. Restorane „La Storia“ gruziniškus kalėdinius patiekalus pristatys šefas Arūnas Jonaitis ir dainininkė Šorena Džaniašvili.
„Tikimės, kad šis gruziniškas Kalėdų stalas lietuviams pasufleruos, kaip šventėms suteikti šiek tiek egzotikos, kurios tamsiais žiemos vakarais taip norisi.
Lietuvių jau pamėgtos gruziniškos virtuvės patiekalai turėtų patikti tiek išlavinto skonio ieškotojams, tiek paprastų, bet natūralių patiekalų mėgėjams, nes jie tokie gardūs, kad nejučia atsitinka taip, jog vienas papildomas kąsnelis sukelia diskomforto jausmą skrandyje.
Rūpestingos šeimininkės žino, kad natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“ pavalgius padės numalšinti sunkumo jausmą, todėl visuomet juo pasirūpina prieš šventes.“,– teigia T. Rudienė.