Penki baisiausi maisto ir vyno deriniai

2016 m. spalio 4 d. 17:02
Vyno derinimas priklauso nuo daugybės veiksnių. Visuomet reikia žvelgti plačiau, o ne laikytis nežinia kur sukurtų taisyklių.
Daugiau nuotraukų (1)
Vienoje iš romantiškiausių Prancūzijos Bordo regiono pilių – „Chateau Magnol“, priklausančioje vyno kompanijai „Barton&Guestier“ tobulus maisto ir gėrimų derinius kuriantis virtuvės vadovas 55 m. Fredericas Prouvoyeuras išvardijo penkias didžiausias vyno ir maisto derinimo klaidas.
Tad su kuo vynas visiškai nedera?
1. Vynas visiškai netinka prie labai aštrių patiekalų, kurių užvalgęs nebegali pajusti vyno skonio.
2. Vyno negalima derinti su artišokais. Mat gryni jie karstelėję ir numarina bet kokį kitą skonį.
3. Vyno skonio niekada nesuprasi prieš tai suvalgęs žaliųjų pupelių, nes net ir virtos sūdytame vandenyje jos burnoje palieka metalo prieskonį.
4. Labai sunkiai su vynu dera lapinės salotos su agurkais ir įvairiomis kitomis žaliomis daržovėmis, užlietomis acto padažu.
5. Niekada neragaukite vyno valgydami daržovių sriubą. Prie žuvienės galima priderinti, pavyzdžiui, rožinį vyną, o prie daržovių sriubos tikrai netiks joks.
VynasMaistasmaisto derinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.