Sekmadienį Vilniaus Verkių parke skambėjo puiki muzika ir gardžiai kvepėjo grilio patiekalais. Iš kepsninių sklidę aromatai žadino apetitą, o patiekalai atrodė taip, kad kiekvieną norėjosi nufotografuoti prieš ragaujant. Jei ne žalia pieva ir medžių apsuptis, galėtumei manyti, kad esi aukšto lygio restorane.
Žaliose „Big Green Egg“ kepsninėse čirškėjo patiekalai iš jautienos, antienos, kiaulienos, lašišos, šonkauliukų. Festivalio svečiai galėjo vaišintis gurmaniškais suvožtiniais su čioriso dešra ir dviejų rūšių desertais: su slyvomis ir su obuoliais bei ožkos sūriu.
Visus šiuos patiekalus ruošė geriausi Lietuvos virėjai, Lietuvos Nacionalinės šefų rinktinės nariai. Prieš dvejus metus jie puikiai pasirodė pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, kur Lietuvai iškovojo sidabro ir bronzos medalius.
„Big Green Egg Flavour Fair“ festivalio svečiai turėjo unikalią progą ne tik pasivaišinti virtuvės virtuozų specialiai jiems ant kultinių „Big Green Egg“ kepsninių pagamintais patiekalais, bet ir betarpiškai pabendrauti su šefais, išgirsti vertingų patarimų ir sužinoti vieną kitą ypatingą grilio receptą.
Stilingos žalios „Big Green Egg“ kepsninės yra ypatingos tuo, kad jos gaminamos iš specialios NASA patobulintos keramikos.
Šios unikalios kepsninės gali būti pritaikomos ir kaip grilis, ir kaip rūkykla, ir kaip krosnis, o patiekalai visada išlieka nepaprastai minkšti ir sultingi. Būtent dėl šių savybių šios kepsninės taip mėgstamos gerbėjų, kurių venose, pasak jų pačių, teka „žalias kraujas“.
Gero skonio šventę vainikavo loterija, kurioje festivalio dalyvė laimėjo „Big Green Egg“ kepsninę.
Festivalis „Big Green Egg Flavour Fair“ sulaukė neįtikėtino pasisiekimo, o šventės svečiai organizatorius užvertė prašymais tokį pat renginį suorganizuoti ir kitais metais. Organizatoriai patikino, kad turi planų organizuoti tokį festivalį kasmet.