Šiemet paragavęs pernai spausto pirmos partijos produkto, netrukus užraugs naują partiją.
Pomidorų vynas yra gelsvos spalvos, o jo skonis – labai savotiškas. Jei nežinotum, iš ko jis, tikrai sudėtinga būtų atspėti, iš ko pagamintas. Ragaujant atrodo, lyg būtų lengvai gazuotas.
Eksperimentuoti mėgstantis R. Židanavičius pomidorų vyno recepto ieškojo internete, tačiau nieko panašaus nepavyko rasti. Tuomet receptą sukūrė pats.
„Dešimčiai litrų vandens sunaudojau apie 5-6 kilogramus labai prinokusių, minkštų pomidorų ir 3 kilogramus cukraus. Pomidorus sutryniau į tyrę, įdėjau pusantro kilogramo cukraus.
Pirmas rūgimas labai intensyvus buvo, paskui, po maždaug dviejų mėnesių, kai jau nustojo burbuliukai eiti, masę nukošiau ir vėl įdėjau pusantro kilogramo cukraus.
Vynas gaminosi, rūgo, skaidrinosi ir dabar jau yra visiškai skaidrus. Viskas užtruko apie metus“, – vyno gaminimo procesą atskleidė R. Židanavičius.
Šiemet padegustavęs pernai pirmąsyk užraugto pomidorų vyno, vyras nusprendė jį toliau brandinti.
„Šitas vynas toliau bręs, kaip jis keisis per kelerius metus, pasižiūrėsiu. Būtent todėl šiemet, kitąmet reikia daryti vis naują ir skonius lyginti. Jie turbūt ir nuo pomidorų veislės priklausys“, – mintimis dalijosi išradingas vyras.
R. Židanavičiui pomidorų vyno gamyba – ne pirmas eksperimentas. Naminio gėrimo jis gamino ir iš įvairių uogų, ir iš vaisių: serbentų, šermukšnių, braškių, įvairių uogų asorti, netgi iš burokėlių. O paeksperimentavęs su pomidorais Rimantas žada nustebinti ir naujais savo atradimais.
„Dar turiu pora rūšių vyno, kurio ragauti kol kas negalima, jis skaidrėja“, – suintrigavo R. Židanavičius, pažadėjęs paslaptį iš ko dar sumąstė gaminti vynus, atskleisti, kai pats to vyno paragaus.