Dar prieš savaitę blogu oru skundęsi vilniečiai savo pamėgtoje susitikimų, pietų ir pokalbių vietoje šiandien galėjo pasijusti kaip tikrame paplūdimyje – išsitiesti patogiame gulte, įmerkti kojas į jūros vandenį ir pasimėgauti skaniu maistu bei gyva muzika.
Vilniečiai penktadienį jau priešpiet pradėjo traukti į improvizuotą paplūdimį ir, įsitaisę ant čia įrengtų gultų ar tiesiog ant pajūrio smėlio, įmerkę kojas į vėsinantį vandenį, stengėsi užmiršti faktą, kad tikroji jūra yra už kelių šimtų kilometrų.
„Open Kitchen“ lankytojams įsijausti į pajūrio atmosferą padėjo ir viliojantys įvairių virtuvių maisto kvapai – dauguma restoranų turgaus dalyvių paruošė po patiekalą jūros tematika.
Sumanymas pajūrį atvežti į sostinę kilo artimai su jūra susijusių ir Klaipėdoje įsikūrusių „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvių aludariui Andriui Bagdzevičiui.
„Jūra visuomet buvo svarbi mūsų alaus dirbtuvėms – „Raudonų plytų“ identitetas yra glaudžiai su ja susijęs. Turbūt visi sutiks, kad pajūris turi savitą atmosferą, o kiekvieną čia sugrįžus aplanko ypatingas jausmas. Pamanėme, kad sostinės gyventojai šio jausmo turėtų tikrai pasiilgsti, ypač tie, kurie šią vasarą dėl prastų orų neturėjo galimybės jo patirti. Taip ir kilo idėja jūrą atvežti į Vilnių“, – sakė A.Bagdzevičius.
Pasak vienos iš „Open Kitchen“ organizatorių Linos Klimašauskienės, ši vasara nelepino šiltais orais – teko atšaukti ir kelis numatytus renginius, tad pajūrio idėja tapo tarsi kompensacija žmonėms, pasiilgusiems vasaros saulės.
„Deja, šią vasarą daug kas neturėjo galimybės pasimėgauti pajūrio teikiamais malonumais, todėl mini kurortu paskutinį rugpjūčio penktadienį virtęs „Open Kitchen“ tapo savotiška kompensacija žmonėms, kuriems pajūrio ir saulės šią vasarą buvo maža“, – pasakoja L.Klimašauskienė.
Anot L.Klimašauskienės, nors pajūrio tematika atsisveikinama su vasara, tačiau pats „Open Kitchen“ lankytojus penktadieniais į Tymo turgų ir toliau kvies tol, kol džiugins šilti orai.
„Open Kitchen“ jau trečią vasarą iš eilės propaguoja restoranų turgaus po atvirtu dangumi kultūrą Vilniuje. Susirinkę į Tymo turgų Užupio rajone kiekvieną vasaros penktadienį vilniečiai ir miesto svečiai gali paragauti vietoje ruošiamų įvairiausių stilių virtuvių patiekalų.
„Open Kitchen“ jau tapo ne tik sostinės gyventojų mėgiama susitikimų ar pietų vieta, bet ir Vilniaus maisto kraštovaizdį tyrinėjančių užsienio turistų traukos objektu.
Įdomiausi sostinės restoranai valgytojų ir šnekėtojų laukia kiekvieną penktadienį nuo 11.30 val.