Kaunietis M.Mickevičius-Mino tvirtino, kad viena geriausių ir madingiausių pasaulyje pripažinta italų virtuvė nežavėti negali.
Atlikėjo nuomone, jos patiekalai sotūs ir sveiki, nes juos ruošiant naudojama daug daržovių, žolelių, alyvuogių aliejaus, jūrų gėrybių, jautienos, paukštienos, neriebios kiaulienos, žuvies, rašo „TV antena“.
„Šios šalies kulinarai naudoja daugybę prieskoninių augalų ir padažų. Tai man labai patinka. Ypač mėgstu pesto padažą“, – sakė M.Mickevičius-Mino.
Vyras prisipažino, kad viešėdamas Italijoje negali atsispirti vietos meistrų iškeptoms picoms, makaronams ir kaip katinas Garfildas labai mėgsta lazaniją.
Virtuvėje dažnai besisukiojantis dainininkas žino daugybę itališkų receptų ir pagal juos paruoštais patiekalais mielai vaišina bičiulius.
– Esate dirbęs restorane Italijoje. Kaip ten atsidūrėte?
– Autostopu. Tėtis pamėtėjo iki Lenkijos sienos, o tada keisdamas vilkikus pasiekiau Italijos šiaurės miestelius. Ten ir dirbau.
– Kokių itališko maisto ruošimo paslapčių sužinojote?
– Iš pradžių išmokau gerai plauti indus ir kitus virtuvės reikmenis. Nuo to prasideda virtuvės paslaptys.
Na, o vėliau, kai tekdavo talkinti virėjui, išmokau taisyklingai naudoti peilį, derinti produktus, parinkti prieskonius, alyvuogių aliejų, paruošti vieną kitą patiekalą.
– Ką itališko dažniausiai ruošiate draugams?
– Makaronus. Pavyzdžiui, aglio, olio e peperoncino. Greita ir paprasta: išverdi makaronus, į keptuvėje įkaitintą aliejų įmeti porą skiltelių česnako ir raudonų aitriųjų pipirų. Išvirtus makaronus sudedi į tą keptuvę, viską išmaišai.
15 minučių, keliolika kūno judesių, ir jau galima mėgautis puikiu skoniu.
Bičiuliai yra ragavę įvairių mano ruoštų itališkų patiekalų. Ypač jiems patinka „Mafijos“ salotos.
– Ar itališkos virtuvės paslaptis – prieskoninės žolelės?
– Man atrodo, kad tai itališka aistra. Karšta, emocinga ir sprogstanti.
– Turite išskirtinį patiekalą?
– Itališko espreso puodelis su stikline vandens į lovą kartu su rytiniu bučiniu.
– Išduokite skanios kavos receptą.
– Pamėginkite į kavos puodelį įmesti šviežią mėtos lapelį – maloniai nustebins stipresnis kavos skonis.
– Esate gurmanas?
– Bučinių ar maisto? Nesu išskirtinis, bet ko nevalgantis ar beždžionių smegenų reikalaujantis stileiva, bet gera pasimėgauti maistu, paruoštu patyrusio virėjo.
– Ko neišdrįstumėte paragauti?
– Šunienos, katienos ir panašiai.
– Ko visada yra jūsų šaldytuve?
– Šaldiklyje yra vištienos, šaldytuve dažniausiai rastumėte sūrio ar kelis sūrelius.
– Kokios dar šalies virtuvei jaučiate simpatiją?
– Ispanų ir prancūzų. Su daug pasaulio virtuvių nesu susipažinęs, todėl sunkokai išsirinkčiau mėgstamiausią.
– Ruošdamas valgį dainuojate?
– Niūniuoju. Saugau balso stygas koncertams, todėl stengiuosi nesiplėšyti.
Manau, kiekvienoje erdvėje reikia užsiimti tinkamiausia veikla. Valgymu – lovoje, o meile – duše ir virtuvėje. (Juokiasi.)
„Mafijos“ salotos
Patiekalui reikės: 150 gramų vištos krūtinėlės, 150 gramų ryžių, po 50 gramų morkų, smidrų, paprikų, cukinijų, 200 gramų mocarelos, pesto ir terijakio padažo.
Krūtinėlę supjaustykite ir pakepkite aliejuje. Išvirkite ryžius, o daržoves supjaustykite ir patroškinkite.
Viską sumaišykite su pestu ir terijakio padažu, uždėkite mocarelos.