„Švyturio“ festivalyje nemokamos pramogos ir gardūs valgiai

2016 m. liepos 13 d. 13:41
Rezervuokite šeštadienį alaus šventei – ragina „Švyturio“ daryklos aludariai! Jau trečią kartą, liepos 16-ąją, „Švyturys“ atkels savo vartus visiems alaus mėgėjams ir taip pažymės tarptautinę Aludarių dieną. Klaipėdoje įsikūrusios daryklos kieme laukia tikra šventė, kurioje nestigs geros muzikos, kokybiško alaus ir gardžiausių valgių.
Daugiau nuotraukų (24)
„Pamirškite litrinius bokalus, besaikį vartojimą ir Vokietijoje vykstančio „Oktoberfest“ festivalio vaizdelius. „Švyturio“ Aludarių diena visai kitokia. Mūsų tikslas supažindinti alaus mėgėjus su alaus gamybos ypatumais, skirtingomis alaus rūšimis, kalbėti apie kokybišką alų ir jo vartojimo kultūrą“, – sakė „Švyturio“ produkto vadovas Andrius Bagdzevičius.
Aludarių atstovas prisiminė, kad mintis surengti tokį vienos dienos alaus festivalį kilo prieš ketverius metus, visai atsitiktinai – alaus darykloje pietaujant su kolegomis ir išsiaiškinus, kad liepos 18—oji pasaulyje minima kaip tarptautinė aludarių diena.
Jei jau švęsti, tai švęsti – nusprendė „Švyturio“ aludariai ir jau kitąmet visus alaus mėgėjus sukvietė į pirmąją Aludarių dieną. Šiemet Aludarių diena bus švenčiama jau trečią kartą. Tradiciniu renginiu tapusio festivalio organizatoriai žada, kad šiemet šventė bus išties ypatinga.
Visi šventės dalyviai galės stebėti, kaip gimsta vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, iš pirmų lūpų, labiausiai pripažintų „Švyturio“ aludarių, išgirsti, apie alaus gaminimo subtilybes. Šventės dalyviai bus kviečiami ir į degustacijas, kurių metu visi norintieji galės daugiau sužinoti apie alaus stilių panašumus ir skirtumus. Įėjimas į šventę, ekskursijos po daryklą ir degustacijos visiems bus nemokamos.
Šventės rengėjai žada, kad šeštadienį netrūks ne tik alaus – prie alaus čiaupų bus prijungta per dešimt skirtingų alaus rūšių –, bet ir prie jų derančių gardžių patiekalų. Visą dieną „Švyturio“ gamyklos kieme skils viliojantys garsių šalies restoranų ir jų šefų ruoštų valgių kvapai.
Jau trečius metus šventės svečiams patiekalus, derančius prie alaus, gamins virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas ir jo restorano „PANK‘olis“ . Taip pat bus galima paragauti restoranų „Tapas“, „Keulė Rūke“, „Meat Lovers Pub“, „Jurgis ir Drakonas“, „City Chef“, „Kaštonas“, „Monte Cristo“ ir priešais daryklą įsikūrusio restorano „Raketa“ šefų ruoštais gardžiausiais valgiais. Tam, kad būtų lengviau susigaudyti, kas prie ko dera, „Švyturio“ alaus someljė Jonas Lingys prie kiekvieno ruošiamo patiekalo pristatys derančias alaus rūšis.
Koks festivalis geras? Kuriame netrūksta geros nuotaikos, kokybiško alaus, maisto ir, be abejo, muzikos. Aludarių dienos organizatoriai pasistengė ir čia – paruošta tikrai viliojanti muzikinė programa.
Visą šeštadienį „Švyturio“ kieme, o sutemus ir daryklos viduje gerą nuotaiką skleis tokios muzikos garsenybės kaip Saulius Prūsaitis, Vidas Bareikis, muzikos grupės „Biplan“, „ba“, „Baltasis Kiras“, „Golden Parazyth“, „Jama&W“.
Praėjusiais metais Aludarių dieną „Švyturio“ daryklos kieme šventė per 15 tūkstančių alaus mėgėjų. A.Bagzdevičius neabejoja, kad jei lietuviška vasara šeštadienį Klaipėdos neapipils lietumi, šiemet alaus mėgėjų į šventę sugūžės dar daugiau.
Visgi, „Švyturio“ produkto vadovas A.Bagdzevičius įspėja, kad Aludarių šventė skirta tik pilnamečiams asmenims. Nepilnamečiai į renginį nebus įleidžiami net ir su tėvais. „Švyturio“ alaus darykla Klaipėdoje, Kūlių Vartų gatvėje, savo kiemo vartus atvers šeštadienį, 11 val. ryte, o užvers 2 val. nakties.
AludariaiKlaipėdaFestivalis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.