Kanadietiški omarai, natūraliai auginamos tigrinės krevetės, šviežiai atvėsinta „Glen Douglas“ lašiša, argentinietiška Angus „Campo Beef“ jautiena, austrės iš Normandijos, prancūziška anties krūtinėlė „Du Pont“, kukurūzinio viščiuko krūtinėlė, avienos nugarinė iš Naujosios Zelandijos – visa tai jau galima įsigyti ir Lietuvoje.
Šie produktai yra parduotuvių „Assorti“ šio senzono naujienos.
Dabar didesnė problema yra ne rasti vienokių ar kitokių produktų, bet sugalvoti, ką iš jų pagaminti.
Šį galvosūkį padėjo išspręsti žinomi virtuvių vadovai Justinas Kapkovičius ir Donatas Baniulis.
Jie iš minėtų gėrybių pagamino Viduržemio jūros regiono patiekalus, kurie ketvirtadienio popietę restorano „Belgai“ kiemelyje buvo pristatyti būriui išskirtinio maisto mėgėjų.
Svečiams buvo patiekti kepti ir ant griliaus ruošti šefo D.Baniulio karštieji patiekalai, kurie abejingais nepaliktų net išrankiausių maisto ekspertų: kanadietiški omarai, natūraliai auginamos tigrinės krevetės, šviežiai atvėsinta „Glen Douglas“ lašiša, argentinietiška Angus „Campo Beef“ jautiena, austrės iš Normandijos, prancūziška anties krūtinėlė „Du Pont“, kukurūzinio viščiuko krūtinėlė, avienos nugarinė iš Naujosios Zelandijos. Visais šiais aukščiausios kokybės ženklu pažymėtais produktais netrukus pradės prekiauti Vilniuje įsikūrusios „Assorti“ parduotuvės.
Užkandžiams – „Michelin“ žvaigždučių verti šefo J.Kapkovičiaus užkandžiai, puikiai tinkantys vasaros iškyloms ar vakarienėms po atviru dangumi – tai tapiokų pudingas su mango, papajų caponata su mažuoju tunu, skrudinta mini mocarela su šafranu ir ryžiais ir kiti.
Desertų stalas patikėtas Liucinai Rimgailei, „Liu patty“ įkūrėjai.
Tarp ragavusių patiekalus buvo ir nemažai žinomų žmonių, tokių, kaip Renata Mikailionytė, Andrius Užkalnis, Orijus Gasanovas, Povilas Miškinis ir Rimantė Kulvinskytė, Eglė Daugėlaitė su vyru, Vaida ir Deivydas Česnauskiai, Rimvydas Širvinskas-Makalius, žinomas krepšinio treneris Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir kiti.
P.Miškinis ir R.Kulvinskytė bei V. ir A. Chomičiai į renginį atėjo ir su mažosiomis savo atažalomis, kad nuo mažens pratintų prie gero maisto.
Susirinkę žmonės galėjo ne tik paragauti įvairiausių patiekalų, bet ir sužinoti, kaip derinant įvairius Lietuvos parduotuvės randamus produktus, panašių gardumynų pasigaminti namuose.
Renginio vieta buvo papuošta neįprastai – palubėje iškabintomis gėlių puokštėmis ir priminė vasarišką pievą. Papuošimu pasirūpino R.Mikailionytė. Tokį lubų dekorą įkvėpė Viduržemio jūros kurortai.
Kai kuriuos tądien ruoštų patiekalų receptus vėliau pateiksime ir portalo lrytas.lt rubrikos „Skonis“ skaitytojams bei „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“.