Bet ar šis „Lietaus lašo“ pyragas, kuris neturi kalorijų ir yra pagamintas vien tik iš mineralinio vandens ir augalinės kilmės želatinos agaro, turi bent kiek skonio?
„Lietaus lašo“ pyragas, kuris žaibiškai išpopuliarėjo JAV, buvo sukurtas Australijoje ir bemat tapo kulinarijos tendencija, rašo interneto portalas „MailOnline“.
Šį neįtikėtiną ir unikalaus skonio desertą pristatė Brisbene ir Sidnėjuje veikiantis japoniškų koldūnų ir alaus barų tinklas „Harajaku Gyoza“.
„Lietaus lašo“ pyragą sukūrė amerikietis konditeris Darrenas Wongas. Šis kepėjas pyragą, kuris savo skoniu ir išvaizda primena didžiulį lietaus lašą, pagamino iš vandens ir agaro, įkvėptas japoniško ryžių pyrago Mizu Shingen Mochi.
Nors D.Wongas savo desertą nutarė paskaninti riešutais ir sirupu, „Harajuku Gyoza“ baruose „Lietaus lašo“ pyragas yra gardinamas uogomis ir kondensuotu pienu.
„Ar dar neragavote „Lietaus lašo“ pyrago? – klausė restorano atstovas socialiniame tinkle „Instagram“, pasidalijęs deserto nuotraukomis. – Jis toks skanus, pagardintas šviežiomis braškėmis, avietėmis ir mėlynėmis, patiekiamas su kondensuotu pienu, kinako (skrudintais sojų miltais) ir smulkintais žemės riešutais“.
„Harajaku Gyozo“ taip pat prekiauja natūralaus skonio „Lietaus lašo“ pyragu, patiekiamas su kinako, sezamo miltais ir Kuromtisu – tradiciniu japonišku sirupu.
Desertas yra toks lengvas, kad ištirpsta per pusvalandį.
Savo interneto puslapyje ponas D.Wongas teigia, kad pyragas yra vandens tekstūros.
„Jis man kažkiek primena sceną iš filmo „Vabalų gyvenimas“, kai jie geria iš vandens lašų, esančių ant lapų“, – rašė pyrago kūrėjas.
„Harajaku Gyoza“ restorano „Instagram“ paskyroje maisto gurmanai jau išreiškė norą išbandyti šį desertą. Nors dauguma atrodė susižavėję šiuo desertu, kiti rašė, kad patiekalo neragaus dėl jame esančio agaro.
„Aš norėjau jo paragauti! Bet sužinojau, kad tai – paprasčiausi agaro drebučiai“, – nusivylė vienas vartotojas.