Pasaulį užkariauja japoniška pica. Išsikepkite ją ir jūs

2019 m. balandžio 5 d. 15:54
Lrytas.lt
Šis neįprastas blynas iš makaronų, anot kulinarijos tendencijų prognozuotojų, yra karščiausia šių metų sensacija. „Okonomiyaki“ – taip vadinasi japonų mėgstamas pikantiško skonio blynas, kuris gaminamas iš daugybės įvairių ingredientų. Kaip šis keistas patiekalas sugebėjo pavergti valgytojų skrandžius, kad buvo įvardytas šiemetine kulinarijos tendencija?
Daugiau nuotraukų (2)
Patiekalas dažniausiai būna pagardintas salsvu padažu ar majonezu, džiovintais jūros dumbliais ir džiovintos žuvies dribsniais, žalumynais. „Okonomiyaki“ blyneliai kepami, po to apvoliojami džiūvėsėliuose, aptepami padažais ir vėl kepami, – taip juose susipina netikėčiausių skonių paletė. Šis patiekalas nepaprastai skanus, nes jo išorė traški, o vidus ypač minkštas ir sultingas.
„Okonomiyaki“ reiškia „ko norėtumėte kepto?“ Šis pavadinimas ir padiktuoja, kad žmonės savo nuožiūra gali rinktis ingredientus bei padažus, ingredientai čia pat vietoje sumaišomi ir iškepami.
Daugiau nei 30 tūkst. restoranų Japonijoje gamina „Okonomiyaki“ blynus, kurie paruošiami dviem skirtingais būdais. Osakos stiliumi kepti blynai labiausiai paplitę, nes gaminant ingredientai sumaišomi į tešlą ir kepami. Antrasis būdas vadinamas Hirošimos, kai blynas kepamas grilyje ant jo uždėjus pasirinktus ingredientus.
Sakoma, kad galima daug kartų išgirsti istoriją, tačiau savo įspūdį galime susidaryti tik realiai tai išbandę. Pabandykite ir Jūs iš Lietuvoje esančių ingredientų pasigaminti patiekalą, kuris šiais metais galimai pavergs kulinarijos pasaulį.
Hirošimos stiliumi kepti „Okonomiyaki“
2 porcijoms paruošti reikės:
100 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
160 ml vandens arba vištienos sultinio;
3 kiaušinių;
2 pakelių greitai paruošiamų makaronų (puikiai tiks ir lietuviški);
300 g juostelėmis supjaustyto kopūsto;
75 g šparaginių pupelių;
6 juostelių rūkytos kiaulienos, susmulkintos 8 cm ilgio juostelėmis;
100 g neapdorotų nuluptų krevečių, jei jos didelės – supjaustytų 1 cm gabaliukais.
Pagardinimui: majonezo, sojos padažo (geriau rinktis tą, kuriame mažiau druskos), „Teriyaki“ padažo, jūros dumblių dribsnių, susmulkintų žalumynų ir kt.
Gaminimo būdas
Į dubenį suberkite miltus, įpilkite vandens arba sultinio, įmuškite 1 kiaušinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Supjaustykite kopūstą, šparagines pupeles, krevetes, rūkytos kiaulienos juosteles.
Į aliejumi pateptą įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir iškepkite 2 blynelius (2 porcijos). Pasilikite porą šaukštų tešlos. Ant iškeptų blynelių dėkite pasiruoštus ingredientus: kopūstus, šparagines pupeles, krevetes, rūkytos kiaulienos juosteles. Kai kopūstai šiek tiek suminkštės, užpilkite šaukštu blynų tešlos, apverskite blynelius ir mentele prispaudę dar šiek tiek pakepkite.
Atskirai karštu vandeniu užpilkite į dubenį sudėtus greitai paruošiamus makaronus ir palaikykite iki 1 min., kol jie šiek tiek suminkštės. Tada makaronus nusausinkite, sudėkite į keptuvę ir apkepinkite. Vėliau ant apkepintų makaronų dėkite jau paruoštus blynelius.
Keptuvėje atskirai išsikepkite 2 likusius kiaušinius, jiems iškepus, ant viršaus dėkite „Okonomiyaki“ blynelius (makaronais žemyn). Viską pakepinkite dar apie 1 min. patiekalą pabarstykite druska, aptepkite majonezu, „Teriyaki“ ar sojos padažu, apibarstykite jūros dumblių dribsniais ar žalumynais.
Savo „Okonomiyaki“ valgykite ilgai nelaukdami, kol kas nors nenugvelbė jūsų porcijos.
Turinys pirmą kartą publikuotas metų 2016 balandžio 3 dieną, atnaujintas 2019 metų balandžio 5 dieną.
japoniški patiekalai^Instantpica
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.