Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovas Loic Salfati tvirtino, jog antrus metus iš eilės Prancūzijos užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerija ir žvaigždutėmis apdovanotas virtuvės šefas Alainas
Ducasse organizuoja renginį, skirtą skatinti dialogą tarp kultūrų ir virtuvių.
„Prancūziškų tradicijų vakariene siekiama parodyti viso pasaulio virtuvės šefų, propaguojančių prancūzišką virtuvę ir jos produktus bei kūrybiškumą.
Šią dieną įvairių šalių virtuvės šefai dalijasi patirtimi gamindami prancūzišką maistą“, – kalbėjo L.Safati.
„Monte Pacis“ virtuvės šefas Ernestas Viršilas, garsiojo gastronomijos virtuozo Gordono Ramsay mokinys, pasaulinio gastronomijos renginio proga paruošė 5 patiekalų vakarienę, prie kurios vyno someljė
Indra Ramanauskienė priderino prancūzišką vyną.
Šaltajam užkandžiui buvo patiektas žuvies tartaras su ikrais, anties kulšelių kroketas su rūkytų salierų kremu, karštasis užkandis – Porto vyne ir Armanjake marinuotos ančių kepenėlės.
Vakarienės svečiams E.Viršilas patiekė karštąjį patiekalą – lėtai virtą veršienos mentę su žolelių pluta. Prie mėsos virtuvės meistras pasiūlė keptų šakninių daržovių.
Vakaro dalyviai taip pat ragavo Kauno regiono ūkiuose pagamintų sūrių gardintų svogūnų ir obuolių džemu bei spanguolėmis.
E.Viršilas smagurių gomurius taip pat lepino raudoname vyne virtomis kriaušėmis, puoštomis snieguolių žiedais.
Virtuvės šefo teigimu, visą vakarienės valgiaraštį iš anksto jam teko derinti su šio renginio organizatoriais Prancūzijoje. E.Viršilas tikino, jog šventės rengėjai neturėjo nė vienos pastabos ar pakeitimo.
„Į Paryžių išsiuntėme paraišką, pridėjome valgiaraštį. Mums palankaus atsakymo sulaukėme po dviejų savaičių“, – tikino „Michelin“ žvaigždute įvertintame restorane „Gordon Ramsay Maze“ Londone dirbęs lietuvis,
kuris dievina ruošti prancūziškus patiekalus.