Atlikę tyrimą mokslininkai pastebėjo, kad žmonės, kurie mėgsta kartesnį maistą, yra labiau linkę turėti psichopatams būdingų bruožų.
Austrijos Insbruko universiteto mokslininkai ištyrė 953 suaugusius amerikiečius, kurių amžiaus vidurkis – 35 metai.
Tyrimo dalyvių buvo klausima, kokie yra jų mėgstamiausi maisto produktai.
Taip pat jie turėjo atsakyti į keletą klausimų, padėjusių atskleisti tam tikrus asmenybės bruožus, tokius kaip narciziškumas, agresija, psichopatija ir „kasdieninis sadizmas“ arba polinkis mėgautis sukeliant kitiems skausmą, nesvarbu, sistemingai, ar ne, pavyzdžiui, žeminant silpnesnius kolektyve.
Rezultatai, atspausdinti žurnale „Appetite“, parodė, kad žmonės, kurie teigė mėgstantys kartesnius skonius, dažniau pasižymėjo „piktavališkais asmenybės bruožais“, nei tie, kurie mėgo saldžius, sūrius ar rūgščius skonius. Prie kartaus maisto buvo priskirti tokie produktai, kaip kava, ridikėliai, alus, tonikas ir salierai.
Palyginti su kitais skoniais, kartumas buvo didžiausias galimas psichopatinių asmenybės bruožų pranašas.
Norite bendrauti su malonesniais žmonėmis? Tuomet rinkitės į draugus smaližius. Žmonės, kurie labiausiai mėgsta saldumynus, tokius, kaip saldainiai ar šokoladinis tortas, bet negali pakęsti kartaus maisto, buvo įvertinti kaip maloniausi.
Taigi, jeigu vietos kavinėje pastebėjote ką nors dedantis daugiau cukraus, susidraugaukite su juo. Tokie žmonės daugeliu atvejų yra malonesni.