Lietuviškoje vyno šventėje vynuoges smagu trypti sirtakio ritmu

2015 m. rugsėjo 12 d. 15:31
Iveta Skliutaitė

Kaune, Pažaislio vienuolyne, įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte

Daugiau nuotraukų (30)
Skambant gyvai muzikai šventės svečiai komplekso Karietų aikštėje lanko dalyvių stendus ir degustuoja natūralias sultis, vyną, medų, sūrį.
„Surengti tokią šventę svajojau daugybę metų. Tačiau vien idėjos nepakanka. Reikia tinkamo oro, geros atmosferos, profesionalių dalyvių, linksmų svečių. Kai visa tai pavyksta suderinti, galima sakyti, jog renginys pavyko“, – kalbėjo svetingumo komplekso bendraturtė ir vyno someljė Indra Ramanauskienė.
Viena smagiausių ir žaismingiausių renginio pramogų – vynuogių traiškymas kojomis. Ją išmėginti gali visi norintys.
Talpykloje yra supilta per 300 kilogramų raudonųjų vynuogių. Jos parinktos specialios rūšies, mat ne visos į Lietuvą įvežamos vynuogės tinka traiškyti kojomis.
Uogos trypiamos basomis kojomis skambant graikiškojo sirtakio ritmams.
„Trypti vynuoges labiausiai patinka merginoms ir moterims. Pernai ši pramoga nesudomino nė vieno vyro, o šįmet vienas vyras vis dėlto išdrįso įsilieti į linksmą pramogą“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.
Šventės šįmet sulaukė ne tik vyno importuotojų, bet ir lietuviškų gamintojų bei akademinio jaunimo. Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros dėstytojai su studentais dalijosi žiniomis ir praktiniais patarimais, kaip inovatyviais būdais obuolius galima panaudoti gaminant gėrimus ir valgius.
Renginyje netrūksta ir įvairių paskaitų, kuriose galima daug sužinoti ne vien apie vyną, bet ir lietuviško sūrio gamybą ir rūšis, alų.
Šventės programa paįvairinta „Šokių akademijos“ narių pasirodymais, o originaliomis dekoracijomis stebina studija SI. Svečiai niekaip negali suprasti, kurios dekoro detalės yra tikros, o kurios – sukurtos žmogaus.
Pirmąjį šventės vakarą Svetingumo komplekso Liepų alėjoje po atviru dangumi prie vieno ilgo žvakių šviesa nutvieksto stalo vyndarys Gintaras Sinas ir restorano „Monte Pacis“ virtuvės šefas Ernestas Viršilas patiekė išskirtinę vakarienę.
Naudodamas geriausius vietinius produktus, šefas kūrė pasaulio virtuvės tendencijas atspindinčius patiekalus, o vyndarys prie maisto derino obuolių ir uogų vyną.
Antrąją šventės dieną vakarienės „Midaus upės tekėjo“ metu bitininkas Erikas Augustinavičius pristatys 4 rūšių midų, o E.Viršilas – vakarienę, kurioje parodys, kad pasaulio virtuvės patiekalai gali derėti ir su senoviniu gėrimu midumi.
VynasŠventėsvetingumo kompleksas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.