Skambant gyvai muzikai šventės svečiai komplekso Karietų aikštėje lanko dalyvių stendus ir
degustuoja natūralias sultis, vyną, medų, sūrį.
„Surengti tokią šventę svajojau daugybę metų. Tačiau vien idėjos
nepakanka. Reikia tinkamo oro, geros atmosferos, profesionalių dalyvių,
linksmų svečių. Kai visa tai pavyksta suderinti, galima sakyti, jog
renginys pavyko“, – kalbėjo svetingumo komplekso bendraturtė ir vyno
someljė Indra Ramanauskienė.
Viena smagiausių ir žaismingiausių renginio pramogų – vynuogių
traiškymas kojomis. Ją išmėginti gali visi norintys.
Talpykloje yra supilta per 300 kilogramų raudonųjų vynuogių. Jos
parinktos specialios rūšies, mat ne visos į Lietuvą įvežamos vynuogės
tinka traiškyti kojomis.
Uogos trypiamos basomis kojomis skambant graikiškojo sirtakio
ritmams.
„Trypti vynuoges labiausiai patinka merginoms ir moterims. Pernai ši
pramoga nesudomino nė vieno vyro, o šįmet vienas vyras vis dėlto
išdrįso įsilieti į linksmą pramogą“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.
Šventės šįmet sulaukė ne tik vyno importuotojų, bet ir lietuviškų
gamintojų bei akademinio jaunimo. Kauno kolegijos Maisto technologijos
katedros dėstytojai su studentais dalijosi žiniomis ir praktiniais
patarimais, kaip inovatyviais būdais obuolius galima panaudoti gaminant
gėrimus ir valgius.
Renginyje netrūksta ir įvairių paskaitų, kuriose galima daug sužinoti
ne vien apie vyną, bet ir lietuviško sūrio gamybą ir rūšis, alų.
Šventės programa paįvairinta „Šokių akademijos“ narių pasirodymais, o
originaliomis dekoracijomis stebina studija SI. Svečiai niekaip negali
suprasti, kurios dekoro detalės yra tikros, o kurios – sukurtos
žmogaus.
Pirmąjį šventės vakarą Svetingumo komplekso Liepų alėjoje po atviru
dangumi prie vieno ilgo žvakių šviesa nutvieksto stalo vyndarys
Gintaras Sinas ir restorano „Monte Pacis“ virtuvės šefas Ernestas
Viršilas patiekė išskirtinę vakarienę.
Naudodamas geriausius vietinius produktus, šefas kūrė pasaulio virtuvės
tendencijas atspindinčius patiekalus, o vyndarys prie maisto derino
obuolių ir uogų vyną.
Antrąją šventės dieną vakarienės „Midaus upės tekėjo“ metu bitininkas
Erikas Augustinavičius pristatys 4 rūšių midų, o E.Viršilas –
vakarienę, kurioje parodys, kad pasaulio virtuvės patiekalai
gali derėti ir su senoviniu gėrimu midumi.