Geriausius Lietuvos grilio kepėjus išrinks solidi teisėjų komisija, kuriai vadovaus garsusis Didžiosios Britanijos virtuvės šefas ir aukščiausio lygio barbekiu meistras Benjaminas Bartlettas, pasaulyje labiau žinomas kaip BBQ Ben. Jubiliejiniame renginyje staigmenų netrūks ir mugės svečiams – Lukiškių aikštėje iš daugiau nei 2000 vištienos šlaunelių mėsos gabalėlių bus iškeptas rekordiškai ilgas šašlykas.
LBKA prezidentas Juozas Kaminskas pasakoja, kad šiemet rengiamas jau dešimtas Atviras Lietuvos grilio čempionatas: „Tradiciškai sezoną baigiame barbekiu varžytuvėmis. Jubiliejinėse dalyvaus rekordinis komandų skaičius – 20. Pirmąkart atvyks ir kaimyninės Lenkijos grilio meistrai, turintys įspūdingos patirties tarptautiniuose konkursuose. Rugsėjo 18-osios vakarą prie kepsninių susirungs kapitonai, o šeštadienį kas valandą vyksiančiose penkiose rungtyse meistriškumą rodys komandos – ant ugnies gamins menkės, vištienos, kiaulienos šonkaulių bei jautienos patiekalus ir desertus“.
Pasak grilio entuziastų asociacijos vadovo, kasmet komandoms varžytis vis sunkiau, mat geriausius barbekiu kepėjus išrenka ne tik pas mūsų šalies, bet ir tarptautiniai grilio žinovai.
„Teisėjams vadovaus B. Bartlettas, pasaulyje labiau žinomas kaip BBQ Ben. Tai – bene geriausias Didžiosios Britanijos šefas ir aukščiausios kategorijos barbekiu meistras. Atskleisiu paslaptį – jis nugalėtojams įsteigė specialų prizą. Jiems įteiks savo knygą „The BBQ Manual“, išleistą 75 pasaulio šalyse, kartu su autografu, – čempionato detales atskleidžia Juozas Kaminskas. – Prie vertintojų prisijungs charizmatiškasis Lietuvos virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, Lietuvos virėjų asociacijos prezidentas Darius Dobrovolskis, žurnalistai Vytautas Kvietkauskas bei Arnas Mazėtis ir kt.“
LBKA prezidentas sako, kad mugės svečiams taip pat ruošiama staigmena. Jau tapo tradicija, kad per grilio čempionatą kepamas ir rekordinio dydžio patiekalas – šį kartą rekordinio dydžio šašlykas iš vištienos šlaunelių mėsos.
„Ilgiausiam šašlykui iškepti pasiūlėme vištienos šlaunelių mėsą. Be to, šį rudenį marinuotų produktų liniją „Premium“ papildė naujas – grybų skonio – marinatas, šio skonio šašlykai ir bus kepami per renginį, – pasakoja „KG Group“ marketingo direktorius Artūras Skairys. – Šlaunelių mėsa yra sultingiausia vištienos dalis, puikiai įsisavina skonį ir skaniai iškepa.“
Rekordinis šašlykas bus iškeptas iš daugiau nei 2000 vištienos šlaunelių mėsos gabalėlių, kurie bus veriami ant 100 m ilgio iešmų ir kepami specialiuose griliuose. Užfiksavus rekordą, net 300 kg sveriantis vištienos šašlykas bus išdalintas Tautų mugės svečiams.