„Atidaryti kavinę Alytuje nusprendžiau tuomet, kai atlikus gyventojų apklausą paaiškėjo, kad žmonės nesijaučia laimingi ir patenkinti tuo, kokį maistą gauna mieste. Dažnas teigė neretai apsilankantis Vilniuje, Kaune ar Druskininkuose“, – teigė R.Giedraitienė.
Ji – profesionali virtuvės meistrė, daugelį metų išskirtinius patiekalus ruošusi ne tik gimtojo miesto, Lietuvos, bet ir užsienio šalių restoranuose, pasisėmusi patirties iš geriausių savo srities specialistų. Atidaryti kavinę buvo jos sena svajonė. Kavinėje „Food House“ Alytuje, Pulko gatvėje, lankytojų laukia išskirtinis maistas.
Pagrindiniu akcentu čia taps salotų baras, klientus vilios gurmaniški šalti ir karšti užkandžiai, čia pat bus ruošiami įvairūs padažai, pavyzdžiui, majonezas, o dienos pietų meniu ji žada klientams pasiūlyti pasirinkimą ne iš dviejų patiekalų, kaip įprasta daugelyje maitinimo įstaigų, bet iš kur kas platesnio asortimento.
„Noriu, kad žmonėms čia patiktų, kad maistas būtų visuomet šviežias, skanus, kad kiekvienas čia jaustųsi gerai. Pasiūlysime klientams daugiau nei įprasta jūrų gėrybių, žuvies patiekalų“, – pasakojo R.Giedraitienė, pasirinkusi Europos šalių virtuvę.
Virtuvės vadovė akcentavo, kad maistas bus gardinamas tik natūraliais prieskoniais, vietoj įprastinės druskos naudojama jūros druska, virtuvėje nebus jokių pirktinių prieskonių mišinių.
„Food House“ kavinėje bus įrengta ir atskira salė, skirta pobūviams, konferencijoms, įvairių čempionatų metu čia bus galima stebėti futbolo ar krepšinio varžybas, dalyvauti teminiuose vakarėliuose. „Noriu į Alytų atnešti ne tik kokybiško maisto kultūrą, bet ir kituose Europos miestuose įprastą bendravimo kultūrą, kuri stiprintų bendruomenę, skatintų burtis, kalbėtis, leisti laiką drauge“, – sakė Ramunė.
Nauja erdvė dar kuriama, todėl visą kompleksą paslaugų alytiškiai gaus ilgainiui.
Kavinė įsikūrusi miesto centre, visai greta miesto sodo, todėl klientai, užsukę į „Food House“, visuomet galės nusipirkti aukščiausios kokybės kavos išsinešti.
„Vakarų Europos šalyse seniai įprastas požiūris, kad restorane ar kavinėje svarbiausia ne prabangus interjeras, o kokybiškas bei šviežias maistas. Tokių principų laikausi ir aš“, – sakė Ramunė.
Kavinės vadovė, visą gyvenimą besisukanti virtuvėje, nuolat eksperimentuoja, atranda ką nors naujo, netikėto ir neįprasto. Pomėgis ruošti maistą R.Giedraitienę skatina dalyvauti įvairiuose maisto ruošos, technologijų, inovacijų seminaruose. Juos turbūt būtų sunku suskaičiuoti, tačiau Ramunė prisipažįsta, kad tobulumui ribų nėra, todėl ir sustoti nesinori.
„Visą gyvenimą dirbau, kūriau patiekalus kitiems. Kai Alytuje atsirado galimybė išsinuomoti patalpas miesto centre, pagalvojau, kad tai puiki proga parodyti kitokią maisto kultūrą, sukurti šį tą išskirtinio, o svarbiausia – kokybiško Alytaus gyventojams ir svečiams“, – apie mintį atidaryti savo kavinę Alytuje kalbėjo R.Giedraitienė.
„Food House“ vadovė be šeimos pagalbos nebūtų pasiryžusi tokiai avantiūrai, nes kavinės patalpų rekonstrukcijai reikalingi ir nemenki finansiniai ištekliai, ir darbo jėga, ir laikas, ir palaikymas.
Buvusios kavinės „3,5“ patalpos rekonstruotos iš pagrindų: virtuvė padidėjo kelis kartus, pakeistos grindys, baldai, perdažytos ir ištapetuotos sienos.