Maisto kultūros festivalis sudomino būrį žinomų žmonių

2015 m. birželio 19 d. 17:06
Vėjūnė Inytė
Šeštadienį festivalio metu pradės veikti restoranas „Pestaurant“.
Daugiau nuotraukų (45)
Penktadienį Kaune, Rotušės aikštėje prasidėjo pirmasis šalyje maisto kultūros festivalis „Skanaus“.
Vienas jo rengėjų Erikas Kundreckas sakė, kad gastronomijos festivaliai pasaulyje rengiami seniai. Kadangi mūsų šalyje maisto kultūros tema vis aktualesnė, toks festivalis turėtų patikti jo lankytojams.
Šventės pradžią paskelbė senovinės patrankos, vadintos „Petronėle“ kopijos šūvis.
Linksmu pirmosios festivalio dienos akcentu tapo koldūnų valgymo čempionatas. 10 įvairaus amžiaus kauniečių varžėsi, kas greičiau sukirs po 1 kilogramą koldūnų su mėsa.
Varžybos buvo įtemptos. Jas laimėjo 27 metų Egidijus Leščinskas. Jis koldūnus suvalgė per 4 minutes 9 sekundes. Koldūnų valgymo čempionas, dirbantis viename prekybos centre pakuotoju sakė, kad labai mėgsta šį maisto produktą ir sudorojęs kilogramą koldūnų jautėsi puikiai.
Kauniečiai ir miesto svečiai festivalio metu gali paragauti įvairios Lietuvos ūkininkų produkcijos – sūrių, mėsos, padažų, duonos, medaus, žuvienės, paskanauti įvairių gėrimų. Pamatyti, kaip atrodo sraigių kiaušiniai.
Pakviesti lektoriai skaito žaismingas paskaitas apie mėgavimąsi maistu ir užstalės etiketą. Festivalio lankytojus konsultuoja dietologai, padedantys subalansuoti mitybą, parinkti jos planą.
Festivalio metu galima išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurių moko garsių restoranų šefai ir žinomi žmonės.
Tarp „Skanaus“ svečių sukiojosi ir verslininkas Žilvinas Grigaitis. Jis festivalio lankytojus mokė pasigaminti salotas su vištiena.
Ž.Grigaitis sakė, kad yra dalyvavęs ne viename maisto ir gėrimų festivalyje Australijoje bei Vokietijoje.
„Kai kur tokios šventės vyksta ištisą savaitę. Puiku, kad Kaune pradėta nauja tradicija. Tikiu, kad festivalis bus rengiamas kasmet“, – sakė Ž.Grigaitis.
Pirmajame maisto kultūros festivalyje apsilankė ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Jis aplankė visas festivalyje savo produkciją pristačiusių ūkininkų palapines ir beveik iš visų nusipirko įvairių produktų.
A.Butkevičius sakė, kad jo šeima stengiasi pirkti ekologiškus produktus, todėl taip ir pasielgė bei pasveikino sunkiai ir kruopščiai dirbančius lietuvius.
Šeštadienį festivalio metu pradės veikti restoranas „Pestaurant“.
Kenkėjų kontrolės ekspertų „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė žadėjo, kad kauniečiai ir miesto svečiai jame turės progos paragauti 5 centimetrų ilgio traškių vandens lervų, įvairaus skonio lervų ir skėrių.
Taip pat vyks grilio čempionatas.
Abi dienas festivalio lankytojus linksmins Natalija Bunkė, Mino, grupės „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“.
maisto kultūraKaunaskoldūnai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.