„Lietuvoje tai pirmas toks eksperimentas, kai du restoranai susikeičia virtuvėmis“, – kalbėjo „Sweet root“ bendrasavininkis Vilius Žemaitis.
Tiek vilniečių, tiek kauniečių restoranai yra populiarūs, turi savo nuolatinių lankytojų ratą, kuriems šis eksperimentas – puiki proga įvertinti kito miesto virtuvės meistrus.
Vilniečių restoranas pasižymi ištikimybe vietos produktams, sezoninei virtuvei. Panaši ir „Uokso“ koncepcija, tačiau lygybės ženklo tarp abiejų restoranų V.Žemaitis nededa: „Uokse“ labiau vyrauja molekulinė virtuvė, o mes „natūralistai“ – grynojo skonio atstovai“.
Kauniečiams „Sweet root“ šefai pasiūlė bobausių su duonos džiūvėsėliais, šviežiu grietinėlės ir pasukų kremu, smidrų su žliugėmis ir putpelių kiaušiniais, ungurį su rūkytomis bulvėmis, garšvų ir dilgėlių padažu, ožkos pieno sūrelį ir 'macarons' – migdolinį morengą su žiedadulkėmis bei serbentų pumpurų kremu.
Vilniečiai galėjo paskanauti „Uokso“ šefų paruoštą kaimišką kiaušinį, 1 valandą virtą 64 laipsnių temperatūroje su smidrais, pastarnokais, sviesto putėsiais, žiobrio sevičę su pačių vytintais pomidorais, rūkyta bulve ir petražolėmis, ant garų ruoštos menkės su špinatų emulsija, karamelizuota morka, jaunais burokėliais, desertui – agurkų tekstūros ožkos pieno ledų su raugintų pasukų spragėsiais.
Restoranai iš anksto skelbė savo šio vakaro valgiaraščius. Abiejuose vakarienė prasidės vienu metu – 19 valandą ir kainavo tiek pat – po 35 eurus.