Avinas
Avinai yra gimę būti lyderiais, tad dažnai būna tarp pirmųjų, išbandančių naujus patiekalus ar skonius.
Tiesa, jie dažnai pasiduoda kraštutinumams – arba valgo nepaisydami sveiko proto, arba laikosi ekstremalios dietos. Kadangi jiems trūksta kantrybės, ilgai laikytis kokio nors mitybos plano sunku.
Norint pasiekti Avino širdį per skrandį, patartina neriboti prieskonių ir fantazijos. Jie nemėgsta prėsko, nuobodaus maisto. Kuo įvairiau, tuo geriau.
Jautis
Mėgsta gerą namų virtuvę, maistą ir gėrimus. Jaučiai dažnai nuolaidžiauja savo silpnybėms, tad lengvai padaugina vyno, šokolado ar kito maisto, teikiančio pasitenkinimą. Maistas yra vienas didžiausių malonumų gyvenime, o Jaučio ženklo atstovai tikrai mėgsta ir moka vertinti gerus dalykus.
Paprasta mišraine jų nesužavėsi. Iškepkite geros mėsos kėpsnį, patiekite su riebiu padažu ir prie jo derančiu vynu (žinoma, ne pigiu), ir Jautis bus jūsų.
Dvyniai
Šio ženklo atstovai itin mėgsta kompaniją, o jeigu tenka valgyti vieniems, jie netenka dalies malonumo.
Dvyniai nenustygsta vietoje, todėl jie mieliau nei kito ženklo atstovai mėgsta valgyti judėdami – eidami, važiuodami, keliaudami.
Galbūt dėl to jiems nesvarbu, ką valgyti. Dažnai jie net nejaučia maisto skonio. Svarbu – dalyvauti!
Astrologai pataria jiems prilėtinti tempą, prisėsti ir pasimėgauti maistu. Norite sužavėti Dvynius? Paruoškite ką nors egzotiško, neįprasto, galbūt juokingo – tai nors ir trumpam, tačiau tikrai prikaustys jų dėmesį.
Vėžys
Šio ženklo atstovus turbūt lengviausia sužavėti maistu. Vėžiai itin prisirišę prie namų, tad jiems palaimą teikia bet koks šeimyninis valgis. Jiems itin patinka troškiniai, kepsniai, klasikiniai priedai.
Nesumanykite Vėžiams patiekti ko nors įmantraus – kuo paprasčiau, tradiciškiau, tuo tiesesnis kelias į jų širdį.
Liūtas
Jeigu galėtų, Liūto ženklo atstovai maitintųsi tiktai prašmatniausiuose restoranuose. Jiems reikalinga prabangi aplinka, puošnios lėkštės, ne mažiau karališki patiekalai.
Iš kitos pusės – jie gana spontaniški, tad kartais gali prisišlamšti niekalo. Ir visai gerai jaustis!
Jeigu ruošiate Liūtui, pirmiausia pasistenkite, kad patiekalas atrodytų pritrenkiančiai. Jeigu valgis kartais bus nepavykęs, Liūtas gali to net nepastebėti.
Mergelės
Šio ženklo atstovai, ypač atstovės linkusios skaičiuoti kalorijas. Jeigu tai nevirsta manija, ši savybė padeda išlaikyti lieknas kūno linijas. Tačiau kartais jos taip įsikala sau į galvą, kuris produktas – geras, o kuris – blogas, kad visai pamiršta, kokį džiaugsmą teikia maistas.
Mergelėms astrologai pataria: maistą vertinkite paprasčiau.
Svarstyklės
Svarstyklių ženklo atstovai dažnai tampa vakarėlių siela. Jie mėgsta kompanijas, vakarones, pokylius, vaišėmis nukrautus stalus. Gal todėl, kad tai – kompanijos žmonės, šio ženklo atstovai gali praleisti pietus, jeigu juos teks valgyti vieniems.
Svarstyklės mėgsta šeimyninius, tradicinius patiekalus. Bilietu į jų širdį gali tapti lėtai keptas kepsnys, troškinys.
Astrologo patarimas norintiems sužavėti šio ženklo atstovus: vakarėliui pagaminkite kokį nors tradicinį patiekalą ir leiskite Svarstyklėms būti kompanijoje tiek, kiek jos pačios norės. Tuomet jos bus jūsų.
Skorpionas
Skorpionai yra atviri naujiems potyriams, tačiau kartu negailestingi ir kritiški tokiam maistui, kuris neatitinka jų lūkesčių.
Jie mėgsta žinoti visus į patiekalą sudėtus ingredientus. Neretai, užuot gerai leidę laiką ir mėgavęsi gyvenimu, skaniais patiekalais, jie linkę viską kontroliuoti.
Skorpionui patiekiamas maistas negali būti nuobodus, jis – ne tas, kuris tris dienas iš eilės valgo tą patį pašildytą patiekalą. Skorpioną sužavėsite gamindami vis kažką naujo.
Šaulys
Smalsūs, mėgsta naujus gomurio potyrius, gal todėl jiems patinka vakarėliai, kuriuose yra daug užkandžių, ir jie išdėlioti laisvai. Šauliai nori paragauti visko, kas siūloma.
Astrologų pasiūlymas Šauliams – nepamiršti valgyti daugiau žalių daržovių.
Ožiaragis
Organizuotas, dalykiškas, praktiškas Ožiaragis – tikras gero maisto vertintojas. Šio ženklo atstovams ne tas pats, ką valgyti – bet ko jiems neįkiši. Pirmenybę teikia klasikiniams patiekalams.
Ožiaragį sužavėsite, jei paruošite klasikinį patiekalą – kepsnį, troškinį, apkepą. Ir venkite patiekalų, kurie ruošiami iš to, kas liko po vakarykščių pietų.
Vandenis
Šio ženklo atstovai gana atviri naujiems ragavimo potyriams, tačiau kasdienėje mityboje vyrauja vis tie patys produktai ar patiekalai. Jie mėgsta autentiškus patiekalus, pagamintus iš vietos produktų, nemėgsta itin perdirbto maisto.
Vandeniui sužavėti nereikia jokių įmantrybių – džiaugsmo jiems suteiks ir paprasčiausiai keptos daržovės. Svarbiausia – kad jos būtų pirktos vietos turguje.
Žuvys
Šio ženklo atstovai plaukia kartu su srove. Žuvims labai svarbi kompanija. Jeigu draugija ketina eiti į restoraną, kuriame Žuvų ženklo atstovas lankėsi jau šimtą kartų, jis nė kiek neprieštaraus. Jeigu kolega valgo tiktai vegetariškai, nueis kartu į vegetariškų patiekalų restoraną.
Šio ženklo atstovams patinka paprastai ruošiami patiekalai, neatimantys daug laiko. Svarbiausia – naudokite kuo natūralesnius ingredientus, kasdienius produktus.