Didžkukuliai yra pats populiariausias patiekalas abiejuose Bučų restoranuose – „Kunigaikščių užeigoje“ („Grand Duke“ ) ir „Senajame Vilniuje“ („Old Vilnius Cafe“). Nuo penktadienio iki sekmadienio didžkukulių bus galima pavalgyti ne tik vietoje, bet ir išsinešti. Porcija kainuoja 7 JAV dolerius (6,19 euro).
„Sekmadienis sutampa su amerikietiškojo futbolo finalu. Amerikiečiams tai – didžiulė šventė, kai visi prisiperka daug maisto ir stebi varžybas per televiziją. Tądien daugelis perka picas, o mes bandysime konkuruoti siūlydami cepelinų“, – pasakojo Andrius.
Jo restoranai turi nemažai nuolatinių lankytojų amerikiečių, kurie kerta lietuviškus valgius – cepelinus, tarkuotų bulvių vėdarus, plokštainį, dešreles su kopūstais. Lietuviai, pasak Andriaus, sudaro maždaug pusę lankytojų.
„Paprastai amerikiečiai nėra linkę ragauti kažką naujo. Bet mes pasiūlome jiems kokį patiekalą veltui – paragauja kartą, kitą, o po to, žiūrėk, ir patys užsisako balandėlių, cepelinų ar šaltibarščių. Net rūkytas kiaulės ausis išmokėme valgyti – amerikiečiams iš pradžių jos atrodė atgrasiai, bet kai paragavo – patiko“, – pasakojo lietuvis, Čikagoje šaknis įleidęs prieš 18 metų.
Andrius girdėjo ir keistų nutikimų, kai iš restorano išsineštus šaltibarščius kažkas pašildė mikrobangų krosnelėje, o po to atėjo skųstis, jog sriuba buvo keista.
Vistik cepelinai – populiariausias patiekalas abiejuose šeimos restoranuose. „Kunigaikščių užeiga“ parduotų cepelinų skaičių žymi specialioje lentoje – nuo 2006-ųjų jau parduota daugiau nei 510 tūkstančių porcijų.
„Manau, kad jau greitai sulauksime dienos, kai jų bus parduota milijonas porcijų“, – viliasi lietuviškas kulinarines tradicijas svetur puoselėjantis A.Bučas.
Pasaulinė cepelinų diena – dar viena proga priartėti prie šio tikslo.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.