Šis šefas ir jo restoranas apdovanotas gurmanų gido „Michelin“ žvaigždute, tačiau pats Alfonso jos per daug nesureikšmina. Pasak jo, klientai yra tikroji jo „Michelin“ žvaigždė, nes jei yra žmonių, kurie seka tavo pėdomis, kad pasimėgautų tavo gaminamu maistu, tai ir yra didžiausias įvertinimas. „Manau, kad nėra jokios formulės, padėsiančios gauti „Michelin“ žvaigždutę. Aš tiesiog turiu viziją, kaip turi atrodyti restoranas, kaip turiu gyventi ir koks turiu buti. Tiesiog restoranai yra mano gyvenimas“, - sako ispanų virtuvės šefas.
Šiuo metu jis virtuvėje daugiausiai eksperimentuoja spalvomis ir kvapais. Pasak Alfonso, pagaminti gerą patiekalą – svarbu, bet ne mažiau svarbu ir tinkamai jį patiekti, o pirmiausia žmonės pasitiki būtent savo akimis ir uosle.
Alfonso Egea Valero yra tas žmogus, kuris tikrai žino, kaip reikia gaminti skaniausią paeliją Ispanijoje. Vien dėl garsiosios paelijos su jūros gėrybėmis pas jį žmonės važiuoja iš viso pasaulio. Tad jeigu kada nors teks apsilankyti „Casa Alfonso“ restorane, tai yra patiekalas, kurio privalote paragauti ir prisiminkite, kad paprastai ispanai paelijas valgo sekmadieniais šeimos rate, net nenaudoja atskirų lėkščių ir iš vienos didelės keptuvės šauktais kabina šį tradicinį ispanišką patiekalą.