Marco - laimingas. Sultinio paklausa – tokia didelė, kad restoranas vos spėja vykdyti užsakymus.
Marco tiki, kad sultinys ne tik sušildo šaltą dieną ar suteikia sotumo. Sultinyje, išvirtame iš viščiuko ar jaučio kaulų ir mėsos, naudojant daug daržovių, yra daug naudingųjų medžiagų.
Apie sultinio naudą šis šefas gali kalbėti valandų valandas. Pasak jo, tinkamai išvirtas sultinys gali padėti įveikti daugybę sveikatos problemų, gali sumažinti sąnarių skausmus.
Štai keli Marco patarimai, kaip išvirti gerą sultinį.
1. Sultiniui naudokite įvairius kaulus ir mėsą – maišykite paukštieną su jautiena, kiauliena ar kitokia mėsa ir kaulais. Tai suteiks nepakartojamo skonio.
2. Naudokite kuo daugiau kaulų. Virkite net ir tuos, kuriuos iki šiol išmesdavote. Kaulai turi užimti bent pusę puodo, kuriame verdate sultinį.
3. Naudokite net ir vištos sparnelių mažiausiąją dalį. Vištos kauluose yra daug želatinos, kuri praturtins bet kurį sultinį, padarys jį sodresniu ir tirštesniu.
4. Praturtinkite sultinį daržovėmis. Klasikinė prancūziška trijulė – morkos, salierai, svogūnai, tačiau sultinį galite paskaninti kuo tik norite – porais, žiediniais kopūstais ar kitomis daržovėmis.
5. M.Conora pataria į sultinį įmaišyti vieną kitą šaukštą pomidorų pastos. Tai, pasak jo, išgaunamas ypatingas skonis. Nebūtų jis italas, jei ką nors gamintų be pomidorų, tačiau pabandyti verta.