Norite egzotikos? Jums patiks vištienos krūtinėlė kiniškai

2014 m. lapkričio 9 d. 14:40
Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)
Kartais mane užvaldo didžiulis ilgesys kiniškiems patiekalams. Tada prisimenu laikus, kai vizitas į kinų restoraną būdavo didžiausia šventė.
Daugiau nuotraukų (1)
Kiniškas maistas buvo bene pirmoji kulinarinė egzotika daugeliui lietuvių. Apie kinų patiekalų gaminimą namuose nebuvo nė kalbos - kur gi berasi ingredientų, o ir apie wok'ą – gilią keptuvę - kažin ar kas tada bepasvajodavo...
Užtai dabar kiniškais skoniais galima mėgautis be didelio vargo ir savo lietuviškoje virtuvėje.
Tereikia vištienos krūtinėlių, sezamų sėklų ir vieno kito azijietiško ingrediento, kurį lengvai rasite didžiuosiuose prekybos centruose. Vištienos krūtinėlės sezamų plutelėje (4 asm)
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių be odelių arba pakuotės vištienos krūtinėlių vidinės filė
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Marinatui: 
1 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos arba sutrintos
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukšto sojos padažo
1 šaukšto aliejaus
Sezamų plutelei reikės:
1 kiaušinio
3 šaukštų sezamų
3 šaukštų miltų
druskos
žiupsnelio čili pipirų arba kinietiško 5 prieskonių mišinio
Krūtinėles supjaustykite išilgai - turi būti plokšti kepsneliai. Jei naudojate vidines filė, jas palikite nepjaustytas. Pabarstykite druska ir pipirais.
Dubenėlyje sumaišykite visus marinato ingredientus ir sumerkite vištienos krūtinėles. Palikite pasimarinuoti bent pusvalandžiui kambario temperatūroje arba kelioms valandoms šaldytuve.
Gilioje lėkštėje arba dubenėlyje suplakite kiaušinį. Kitame dubenėlyje sumaišykite sezamus, miltus, druską ir prieskonius.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Kiekvieną vištienos gabalėlį pavilgykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite sezamuose.
Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 2-3 minutes kiekvieną pusę. Išėmę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su virtais ryžiais ir azijietiškomis salotomis.
Azijietiškos salotos
Reikės:
4 saujų stambiai supjaustytų žalumynų (špinatų, ledinių salotų, burokėlių lapų, sultenių, pekino salotų ar kt.).
3-4 svogūno laiškų
1 morkos, supjaustytos lazdelėmis arba plonomis juostelėmis (daržovių skustuku)
1/2 čili pipiro, supjaustyto griežinėliais
2-3 šaukštų lengvai paskrudintų žemės riešutų, sukapotų
Padažui:
1 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos
1 šaukšto sojų padažo
2 šaukštelių ryžių acto
2 šaukštelių medaus arba rudojo cukraus
2 šaukštų aliejaus
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir juo palaistykite paruoštas daržoves. Prieš patiekiant pabarstykite žemės riešutais.
vištienasalotosryžių actas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.