Sotūs pietūs - kotletai su voveraitėmis (receptas)

2014 m. rugsėjo 10 d. 10:39
Ligita Valonytė
Jeigu miške prisirinkote nemažai voveraičių, jas naudokite troškiniams ar užtepėlėms ruošti. Bet jeigu norite sočių pietų - kepkite ir troškinkite mėsos faršo ir voveraičių kotletus. Šįkart tokį receptą siūlo buvusi parlamentarė bei knygelės "Danutės grybų valgiai" autorė Danutė Bekintienė, mėgstanti grybauti savo gimtinėje Puvočių kaime, Varėnos rajone. Žinoma, dzūkė ruošia ir labai gardžius grybų patiekalus.
Daugiau nuotraukų (1)
Grybų kotletai
Reikės:
1 kg virtų šviežių voveraičių
0,5 kg kiaulienos faršo
1 svogūno
2 kiaušinių
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto miltų
džiūvėsėlių
100 g grietinės
žalumynų
Grybus sumalkite ir sumaišykite su kiaulienos faršu. Pridėkite pagal skonį druskos, pipirų, 1 šaukštą krakmolo, miltų, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkiai supjaustytą ar sutarkuotą svogūną ir viską gerai išmaišykite.
Suformuokite kotletukus, apiberkite džiūvėsėliais ir kepkite karštai įkaitintuose riebaluose keptuvėje arba orkaitėje.
Iškepusius kotletus dar patroškinkite grietinės padaže (100 g grietinės sumaišykite su stikline virinto vandens). Nepamirškite į puodą pridėti žalumynų (petražolių, baziliko).
Valgykite su virtomis bulvėmis, kurias patartina gausiai apibarstyti krapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.