Grybų kotletai
Reikės:
1 kg virtų šviežių voveraičių
0,5 kg kiaulienos faršo
1 svogūno
2 kiaušinių
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto miltų
džiūvėsėlių
100 g grietinės
žalumynų
Grybus sumalkite ir sumaišykite su kiaulienos faršu. Pridėkite pagal skonį druskos, pipirų, 1 šaukštą krakmolo, miltų, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkiai supjaustytą ar sutarkuotą svogūną ir viską gerai išmaišykite.
Suformuokite kotletukus, apiberkite džiūvėsėliais ir kepkite karštai įkaitintuose riebaluose keptuvėje arba orkaitėje.
Iškepusius kotletus dar patroškinkite grietinės padaže (100 g grietinės sumaišykite su stikline virinto vandens). Nepamirškite į puodą pridėti žalumynų (petražolių, baziliko).
Valgykite su virtomis bulvėmis, kurias patartina gausiai apibarstyti krapais.