„VMG vasara“: griliuje keptų persikų ir krevečių salotos

2014 m. rugpjūčio 24 d. 12:10
lrytas.lt
Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristatė naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės.
Daugiau nuotraukų (1)
Šįkart siūlome griliuje keptų persikų ir krevečių salotų receptą.
Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją. Taip pat - žiūrimiausioje televizijoje internete tv.lrytas.lt.
Griliuje keptų persikų ir krevečių salotos
2 porcijoms paruošti reikės:
3 prinokusių persikų
200 g fetos sūrio
kelių skiltelių česnako
2 saujų mėgstamų salotų lapų
žiupsnelio įvairių kepintų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų)
Padažui:
4 šaukštų „Hoisin“ padažo
pusės žaliosios citrinos
kelių aviečių
6 šaukštų "Borges" alyvuogių aliejaus
1,5 šaukšto "Dan Sukker" cukraus sirupo
"Santa Maria" druskos, pipirų
Ant iešmelių suverkite krevetes ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Vėrinėlius 4–5 minutėms dėkite ant griliaus. Kartu dėkite perpus perpjautus persikus ir 7–8 minutes kepkite ant vidutinės kaitros žarijų.
Padažui – sumaišykite „Hoisin“ padažą, avietes, cukraus sirupą, žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Į mėgstamą lėkštę dėkite salotų lapus, fetos sūrį, keptas krevetes ir užpilkite padažu.
Supjaustykite apkeptus persikus ir dėkite ant viršaus.
Dar užpilkite paruošto padažo, sudėkite kepintas sėklas, druską ir pipirus.
laida VMG vasarapersikaikrevetės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.