Šįkart siūlome griliuje keptų persikų ir krevečių salotų receptą.
Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją. Taip pat - žiūrimiausioje televizijoje internete tv.lrytas.lt.
Griliuje keptų persikų ir krevečių salotos
2 porcijoms paruošti reikės:
3 prinokusių persikų
200 g fetos sūrio
kelių skiltelių česnako
2 saujų mėgstamų salotų lapų
žiupsnelio įvairių kepintų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų)
Padažui:
4 šaukštų „Hoisin“ padažo
pusės žaliosios citrinos
kelių aviečių
6 šaukštų "Borges" alyvuogių aliejaus
1,5 šaukšto "Dan Sukker" cukraus sirupo
"Santa Maria" druskos, pipirų
Ant iešmelių suverkite krevetes ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Vėrinėlius 4–5 minutėms dėkite ant griliaus. Kartu dėkite perpus perpjautus persikus ir 7–8 minutes kepkite ant vidutinės kaitros žarijų.
Padažui – sumaišykite „Hoisin“ padažą, avietes, cukraus sirupą, žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Į mėgstamą lėkštę dėkite salotų lapus, fetos sūrį, keptas krevetes ir užpilkite padažu.
Supjaustykite apkeptus persikus ir dėkite ant viršaus.
Dar užpilkite paruošto padažo, sudėkite kepintas sėklas, druską ir pipirus.