Itališka vyno taurė, lietuviškas alaus bokalas, vienas gurkšnis, du gurkšniai, ir skausmas po truputį išgaruoja. Nėra čia ko verkti dėl vyrų, nei italų, nei lietuvių, jau geriau pasilinksminti ir pagaminti ką nors skanaus užkandai prie gėrimų. Šiaudeliai prie alaus ir vyno - skanus šiltos vasaros užkandis!
Šiaudeliai prie alaus ir vyno
Jums reikės:
0,5 kg kvietinių miltų
saujos sėlenų
saujos sezamo sėklų
pakelio sausų mielių
šaukštelio cukraus
dviejų šaukštelių druskos
300 ml nešalto vandens
Į dubenį supilkite visus ingredientus ir gerai išminkykite tešlą. Laikykite tešlą apie dvi valandas išjungtoje orkaitėje, kol ji pakils. Plonai iškočiokite tešlą ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Juosteles susukite taip, kad jos įgytų pailgą spiralės formą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Buon appetito!(gero apetito).