Kauno Žaliakalnyje įsikūrusiame restorane „Gralis“ ketvirtadienio vakarą atidaryta lauko terasa, kurioje pristatytas naujas valgiaraštis. Kviestinę publiką, tarp kurios buvo žinomų pramogų ir verslo atstovų, maloniai nustebino tai, kad patiekalus restorano virtuvės šefas Renaldas Bujokas gardino ir puošė balandomis, žirnių ūsais, šalavijais, vyšniomis, juodaisiais, geltonaisiais bei raudonaisiais serbentais.
„Noriu parodyti, jog tai, kas auga daugelio iš mūsų soduose ir
daržuose, puikiai tinka ruošti bei puošti gurmaniškiems patiekalams.
Net balandos, kurias daugelis laiko piktžolėmis, yra išskirtinio skonio, turi daug vitaminų
ir ypač tinka padažams gaminti. Manau, ieškantys naujovių žmonės, tai
įvertina“, – kalbėjo R.Bujokas.
Susirinkusiems svečiams pirmiausia buvo pasiūlyta atsigaivinti šiuo
metu daugelyje prabangių užsienio restoranų itin madingu gėrimu –
šampanu su šaldytu vaisių šerbetu. Jie taip pat turėjo progos
paragauti mochito kokteilių, gardintų šviežiomis braškėmis.
Šaltam užkandžiui svečiams buvo pasiūta ožkos sūrio pana cotta,
patiekta su burokėlių karpačio, balzaminiu vynuogių padažu ir
graikiniais riešutais.
Susirinkusieji taip pat ragavo bolivinių balandų salotų su avokadais,
šviežiais žirneliais, agurkais, brokoliais ir „Fetta“ sūriu,
pagardintų klasikiniu medaus – garstyčių padažu.
Jiems įvertinti pasiūlytas karštasis patiekalas – anties krūtinėlė,
patiekta su citrinų polenta, apelsinų padažu ir pagardinta juoduoju
belgišku šokoladu. Mėgstantys užkirsti stipriau ragavo lėtai keptos
kiaulienos nugarinės, marinuotos česnakais ir šalavijais.
Vakaro metu smaližiai galėjo įvertinti du naujus desertus – šokolado
ir bananų pudingą, pagardintą karšto šokolado padažu bei riešutais.
Kitas skanėstas – gaivus citrinų tartas su vaniliniais ledais ir
„Šantili“ kremu.
Renginio metu buvo pristatyta dizainerės Žanetos Juozapavičienės kurtos
lėlės, kurias puošė aksesuarų kūrėjos Elvyros Monginienės kurti
papuošalai.