Jame telpa viskas: bangų dužimo į krantą garsas, palmių ošimas, šildantys saulės spinduliai, tarp kojų pirštų byrantis smėlis... Ne, nesupraskite manęs neteisingai. Smėlio į tortą nebersime ir vandenyno vandens nepilsime. Bent jau kol kas.
Tiesiog pamėginkime pagaminti „Raffaello“ tortą. Juk tai - saldi nuodėmė, kurios būtina paragauti.
Taip, tai tikras blogio šaltinis, besilaikantiems dietos, nes šio torto kalorijų kiekis nesuskaičiuojamas. Ir vis dėlto... Nesutikau nė vieno, kuris galėtų šiam tortui atsispirti.
Biskvitui prireiks (jei negalite pakęsti pirktinio):
8 kiaušinių
160 g cukraus
125 g miltų
50 g bulvių krakmolo
šaukštelio kepimo miltelių
vanilės
1 žingsnis: atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame cukrų, vanilę. Viską gerai išplakame plaktuvu. Plakti apie tris minutes, kol neliks cukraus granulių.
2 žingsnis: išplakame baltymus iki standžių putų.
3 žingsnis: sumaišome miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Pamažu per sietelį šį mišinį beriame į išplaktus trynius. Viską išmaišome. Šaukštu įdedame šiek tiek baltymų putų ir atsargiai šluotele išmaišome. Šią procedūrą kartojame tol, kol nelieka nei miltų, nei baltymų.
4 žingsnis: imame konditerinį teptuką ir aliejumi ištepame skardą. Jei vis tiek bijote, kad biskvitas prie skardos prilips, pabarstykite šiek tiek manų kruopų.
Į skardą supilame biskvito tešlą ir dedame į iš anksto iki 150 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie pusvalandį. Ar biskvitas jau iškepė, patikriname įsmeigdami dantų krapštuką. Jei prie jo neprilipo tešla - biskvitas jau "gatavas".
Jį paliekame orkaitėje dar 10-15 minučių, kad kuo mažiau sukristų. Atvėsusį supjaustome į tris vienodus apskritimus.
O dabar pereikime prie smagiausios dalies - kremo gaminimo.
Jam prireiks:
1 indelio (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto
450 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
2 pakelių grietinėlės standiklio
50 g kokoso drožlių
šiek tiek vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
pusės puodelio vandens
Kartą "Raffaello" kremu įdariau prancūziškuosius eklerus. Skonis buvo fantastiškas, tačiau liko gana daug kremo.
Namie jau kurį laiką lėkštutėje gulėjo sausainiai "Gaidelis". Tad pagaminau tinginį iš kokosinio kremo ir arbatinių sausainių. Tai ne tik puikus būdas sunaudoti likusį kremą, bet ir gera išeitis tinginiams.
Tiesiog išklokite skardą sausainiais, o ant jų šaukštu užkrėskite sluoksnį kremo. Taip sluoksniuokite, kol gausite sausainių tortą.
1 žingsnis: į dubenį supilame grietinėlę ir ją šiek tiek paplakame mikseriu. Puodelyje arba lėkštutėje sumaišome grietinėlės standiklį ir vanilinį cukrų. Mišinį suberiame į grietinėlę ir plakame masę tol, kol gauname tirštą kremą. Uždengiame dubenį ir valandai įdedame į šaldytuvą.
2 žingsnis: išsukame minkštą sviestą su kondensuotu pienu. Galima viską plakti plaktuvu, taip bus paprasčiau ir lengviau.
Patarimas: netirpintą sviestą sunku išmaišyti, todėl bent pusę paros sviestą ir kondensuotą pieną palaikykite kambario temperatūroje.
3 žingsnis: į sviesto ir kondensuoto pieno masę suberiame kokoso drožles. Uždengiame dubenį ir pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą, kad sviestas apstingtų.
4 žingsnis: grietinėlę supilame į sviestą su kondensuotu pienu. Plaktuvu viską gerai išplakame.
5 žingsnis: biskvitą padaliname į tris skritulius. Vieną dedame į padėklą.
6 žingsnis: į pusę puodelio vandens supilame citrinos sultis. Šiuo mišiniu sulaistome biskvitą, esantį padėkle. Užkrečiame kremo ir uždedame antrą biskvito riekę. Vėl uždedame kremo. Taip surenčiame visą tortą.
7 žingsnis: pabaigtą tortą aptepame likusiu kremu, apibarstome kokoso drožlėmis. Kaip matote iš nuotraukos, galima puošti ir cukriniais, šokoladiniais pabarstais, guminiais meškiukais.
8 žingsnis: surandame savyje jėgų ir atsisveikiname su tortu iki rytdienos. Per naktį į biskvitą susigers grietinėlė, tad tortas pats tirps burnoje. Skanaus!