„Suprasdami, koks sunkus išbandymas yra onkologinė liga, norėdami padėti savo pacientams rasti patikimą, profesionalų parengtą informaciją apie sergančių vėžiu mitybą, nusprendėme parengti mitybos vadovą „Ką valgyti susirgus vėžiu". Tikimės, kad pacientai čia ras atsakymus į daugelį rūpimų klausimų", - sakė Onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkė
Ieva Drėgvienė.
Ši knyga, kurią įsigyti galima bendrijos interneto puslapyje, papildyta daugiau nei šimtų receptų. Ji skirta visomis onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams ir jų artimiesiems.
Obuolių sriuba
Reikės:
4 obuolių
200 mililitrų vandens
200 mililitrų sojų pieno
1 cinamono lazdelės
pusės citrinos
50 g cukraus
80 mililitrų riebios grietinėlės
30 gramų miltų
Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, užvirkite ir sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius, cukrų, įmeskite cinamono lazdelę, išspauskite citrinos sultis ir supilkite pieną.
Stiklinėje išmaišykite vandenį su miltais ir supilkite į sriubą.
Supilkite grietinėlę ir virkite, kol sutirštės. Išimkite cinamono lazdelę ir sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Sriubą galite patiekti ir karštą, ir atvėsintą.