Kai Gediminas pjausto šias salotas, pakvimpa visi namai. Susmulkinęs ridikėlius šeimininkas spaudžia apelsiną, citriną, pjausto svogūną, mėtas, kalendras. Pagardinęs salotas sultimis ir prieskoniais Gediminas neskuba jų nešti ant stalo – būtina, kad inde visi aromatai susipintų.
Tam reikia luktelėti apie pusvalandį. Po to gomurį užlies lengva mėtų, apelsinų sulčių gaiva, o ridikėlių kartumo ar svogūno aitrumo nė nebus justi. Didelį svogūną kaipmat nuvainikuoja šaukštas smulkintų šviežių mėtų.
Ridikėlių salotos (picado de ribano)
Reikės:
10 ridikėlių (gali būti ir daugiau, nelygu ridikėlių dydis)
1 šaukšto smulkiai pjaustytų mėtų
1 šaukšto smulkiai kapotų kalendrų
1 šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų
citrinų sulčių (pagal skonį)
apelsinų sulčių (pagal skonį)
druskos (pagal skonį)
Supjaustykite ridikėlius, supilkite sultis, sudėkite kitas sudedamąsias dalis ir viską išmaišykite. Paruošę salotas palaukite 20 minučių, kol skoniai susimaišys.