Skambant gyvai džiazo
muzikai susirinkusiems svečiams per spristatymą buvo pasiūlyta degustuoti
naujus pavasario patiekalus – tiek skoniu, tiek išvaizda jie pataikė
tiesiai į šio laikmečio dvasią.
„Ateinu čia prisiminti vaikystės, šiame restorane lankydavomės su tėvais.
Tačiau ragaudama virtuvės šefės šedevrus šį vakarą pasijaučiau, kaip sakė
degustacijos vedėjas – tarsi Niujorko restorane“, - juokavo tamsiaplaukė
vakaro viešnia, prisistačiusi Jūrate.
Jai ir kitiems 100 svečių „Neringos“ restorano virtuvės šefė Honorata
Lyndo paruošė vakarienę iš 5 patiekalų. Juos su pagalbininkais ant
baltomis staltiesėmis puoštų stalų patiekė per 2 valandas.
Iš pradžių svečiai ragavo net 3 užkandžių: lašišų karpančio su tunų,
avokadų ir braškių įdaru, po jo – karštų rožinio tuno salotų su
pankoliais, obuoliais, parmezanu bei gaiviu citrinos užpilu.
Trečio užkandžio patiekimas sulaukė net ovacijų – Flambee karališkas
krevetes Honorata X čirškino ant atviros ugnies, tiesiog svečių
akivaizdoje.
Grįžusi į virtuvę ji rūpinosi, jog laiku būtų patiektas pagrindinis
patiekalas – ėrienos kepsniukas su bulvių kremu, keptomis daržovėmis bei
obuolių ir mėtų padažu.
Po jo svečiai gavo desertą – apelsinų sultyse
troškintą kriaušę su pistacijų ir migdolų pyragu bei vaniliniais ledais.
„Norėjau svečiams sukurti lengvus patiekalus, nes pavasarį nesinori
sunkiai valgyti. Todėl sezono meniu – daug patiekalų iš žuvies ir jūros
gėrybių“, - apie valgiaraščio atnaujinimą pasakojo restorano "Neringa" virtuvės šefė Honorata Lyndo.
Ji sakė, labai domisi kulinarijos
filosofija, o įkvėpimo sulaukia prieš naktį.
„Patiekalus kuriu prieš miegą
– atsigulu ir mąstau, kokie jie galėtų būti“,- atskleidė ji.
Šalia virtuvės šefės patiekalų tą vakarą „Neringos“ restorano šeimininkai
svečiams pateikė portugališko baltojo ir raudonojo vyno, apie kurio subtilybes
papasakojo vyno someljė Petras Jerašiūnas.
Muzika buvo patikėta
profesionalams – Lietuvos džiazo ambasadoriaus dainiaus Pulausko kvartetui
bei vokalistei Kristinai Svolkinaitei.
Restoranas „Neringa“ – unikali tiek Vilniaus, tiek Lietuvos vertybė, tarsi
muziejus be bilieto. Sostinėje restoranas veikia daugiau nei puse amžiaus
– nuo 1959-jų. Jo interjeras 1970 metais buvo įtrauktas į valstybės
saugojamų Lietuvos architektūros paminklų sąrašą ir iki šiol liko
nepaliestas permainų.