Legendinio restorano virtuvės šefė įkvėpimo sulaukia prieš miegą

2014 m. gegužės 9 d. 21:47
lrytas.lt

Istorine vertybe vadinamas Vilniaus restoranas „Neringa“ parodė, jog šis

Daugiau nuotraukų (1)
Skambant gyvai džiazo muzikai susirinkusiems svečiams per spristatymą buvo pasiūlyta degustuoti naujus pavasario patiekalus – tiek skoniu, tiek išvaizda jie pataikė tiesiai į šio laikmečio dvasią.
„Ateinu čia prisiminti vaikystės, šiame restorane lankydavomės su tėvais. Tačiau ragaudama virtuvės šefės šedevrus šį vakarą pasijaučiau, kaip sakė degustacijos vedėjas – tarsi Niujorko restorane“, - juokavo tamsiaplaukė vakaro viešnia, prisistačiusi Jūrate.
Jai ir kitiems 100 svečių „Neringos“ restorano virtuvės šefė Honorata Lyndo paruošė vakarienę iš 5 patiekalų. Juos su pagalbininkais ant baltomis staltiesėmis puoštų stalų patiekė per 2 valandas.
Iš pradžių svečiai ragavo net 3 užkandžių: lašišų karpančio su tunų, avokadų ir braškių įdaru, po jo – karštų rožinio tuno salotų su pankoliais, obuoliais, parmezanu bei gaiviu citrinos užpilu.
Trečio užkandžio patiekimas sulaukė net ovacijų – Flambee karališkas krevetes Honorata X čirškino ant atviros ugnies, tiesiog svečių akivaizdoje.
Grįžusi į virtuvę ji rūpinosi, jog laiku būtų patiektas pagrindinis patiekalas – ėrienos kepsniukas su bulvių kremu, keptomis daržovėmis bei obuolių ir mėtų padažu.
Po jo svečiai gavo desertą – apelsinų sultyse troškintą kriaušę su pistacijų ir migdolų pyragu bei vaniliniais ledais.
„Norėjau svečiams sukurti lengvus patiekalus, nes pavasarį nesinori sunkiai valgyti. Todėl sezono meniu – daug patiekalų iš žuvies ir jūros gėrybių“, - apie valgiaraščio atnaujinimą pasakojo restorano "Neringa" virtuvės šefė Honorata Lyndo.
Ji sakė, labai domisi kulinarijos filosofija, o įkvėpimo sulaukia prieš naktį.
„Patiekalus kuriu prieš miegą – atsigulu ir mąstau, kokie jie galėtų būti“,- atskleidė ji.
Šalia virtuvės šefės patiekalų tą vakarą „Neringos“ restorano šeimininkai svečiams pateikė portugališko baltojo ir raudonojo vyno, apie kurio subtilybes papasakojo vyno someljė Petras Jerašiūnas.
Muzika buvo patikėta profesionalams – Lietuvos džiazo ambasadoriaus dainiaus Pulausko kvartetui bei vokalistei Kristinai Svolkinaitei.
Restoranas „Neringa“ – unikali tiek Vilniaus, tiek Lietuvos vertybė, tarsi muziejus be bilieto. Sostinėje restoranas veikia daugiau nei puse amžiaus – nuo 1959-jų. Jo interjeras 1970 metais buvo įtrauktas į valstybės saugojamų Lietuvos architektūros paminklų sąrašą ir iki šiol liko nepaliestas permainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.