Kulinarija reikalauja ne mažiau išmonės nei rūbo siuvimas: juk irgi ieškoma išskirtinių audinių, detalės derinamos tarpusavyje, matuojama, taisoma, kol drabužis papuošia klientę. Julia Janus Pavasario/Vasaros 2014 žurnalas „Mada ir Maistas“ autorė ir kūrybinė grupė pristatė naujausios mados kolekcijos vaizdus, idėjas, gyvenimo būdo koncepcijos produktus su specialiai pritaikytais kulinarijos meno kūriniais kaip vientiso stiliaus derinį.
Visi receptai sukurti dizainerės Julios Janus, naudojant tik sezoninius produktus ir siekiant, kad patiekalai išliktų artimi tradicinei virtuvei, būtų pagaminti iš įprastų ingridientų, tačiau turėtų modernų prieskonį, nebūtų pabodę ir leistų pažvelgti į vietinę virtuvę kitu kampu. Vienas paprastesnių receptų – virtinių su varške.
Virtiniai su varške (4 asmenims)
Patiekalui reikės:
2 puodelių miltų
2/3 puodelio vandens
150 g varškės
1 kiaušinio
2 šaukštelių šviežių arba džiovintų peletrūnų
1/3 šaukštelio malto muskato
2/3 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
Į dubenį sudėkite miltus, supilkite vandenį, sumaišykite ir suminkykite iki vientisos masės. Indą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 min.
Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinį, peletrūnus, muskatą, druską, cukrų ir išmaišykite.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir plonai iškočiokite. Ant vienos dalies nedideliais tarpais dėkite po 2 šaukštelius varškės įdaro, paruoštą užklokite kitu tešlos lakštu, aštriu peiliu supjaustykite tešlą kvadratais su varškės įdaru viduryje.
Nupjautos tešlos likučius sudėkite į vieną, padalykite į dvi dalis, vėl kočiokite naujus lakštus, vėl dalykite įdarą... Apspauskite virtinių kraštus ir dėkite ant miltais pabarstytos medinės lentos.
Kai visi bus paruošti, virkite lengvai pasūdytame vandenyje 3–4 min. Patiekite su sojų, terijakio arba grietinės ir tirpinto sviesto padažu.