Kūrinių, kurie bus įrašyti į naujausią grupės albumą „Pažiūrėkime, kiek toli galiu nueiti“, pasiklausyti atėjusiems gerbėjams grupės lyderis Andrius Grybauskas, jo brolis Marius, klavišininkas Ignas Andriukevičius ir būgnininkas Vaidas Kasparavičius paruošė staigmeną – patys pagamino sūrio pyragą.
„Šis pyragas – tarsi firminis mūsų desertas. Jį gaminti moka visi „Andrew Flame“ grupės nariai. Receptas yra mano mamos, kuriai dažnai mėgstu padėti virtuvėje. Jį patobulinau riešutais ir cinamonu. Kai pyragu pavaišinau brolį ir kitus muzikantus, jie iš karto paprašė skanėsto recepto“, – pasakojo M.Grybauskas.
Sūrio pyragą muzikantai drauge gamina bent kartą ar du per mėnesį: trupina sausainius, kepina riešutus, ruošia įdarą.
Dažniausiai pyragą vaikinai ruošia prieš repeticijas ar koncertus. Kadangi pyragas 3 – 4 valandas stingsta, iš karto po dainavimo galima mėgautis burnoje tirpstančiu desertu skoniu.
Sūrio pyrago receptas
Patiekalui reikės:
225 g sausainių
100 g graikinių, lazdyno, anakardžio riešutų
150 g sviesto
500 g maskarponės sūrio
250 g grietinėlės
400 g kondensuoto pieno
3 valgomųjų šaukštų želatinos
cinamono
uogų
mėtos lapelių
Sausainius sutrupinkite, riešutus susmulkinkite ir kelias minutes pakepinkite. Išlydykite sviestą ir užpilkite jį ant riešutų ir sausainių. Viską supilkite į sviestiniu popieriumi išklotą formą ar indą ir įdėkite 15 – 20 minučių į šaldiklį. Kol ši masė stingsta, paruoškite antrąjį sluoksnį. Maskaroponės sūrį, kondensuotą pieną sumaišykite su vandenyje ištirpinta želatina ir iki putų suplakta grietinėle. Masę supilkite ant pirmojo sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą. Palikite 3–4 valandoms. Prieš vaišindamiesi pyragą pabarstykite cinamonu, papuoškite uogomis.