Senovinis viskio kokteilis („Old-fashioned“)
Sudedamosios dalys: 1 vnt. gabalinio cukraus, 2 taurelės viskio, skiltelė apelsino, kokteilinė vyšnia, šlakelis karčiosios trauktinės „Angostura“, šlakelio vandens, ledo kubelių.
Į viskiui skirtą stiklinę įdedame gabalėlį cukraus, užpilame šlakelį „Angostura“ trauktinės bei šlakelį vandens. Leidžiame cukrui sugerti skystį. Masę sutriname grūstuvėliu. Į taurę dedame ledo kubelių ir supilame 2 taureles viskio. Kokteilį papuošiame apelsino skiltele ir vyšnia.
Kokteilis „Martini Dry“
Sudedamosios dalys: džinas, sausasis vermutas, alyvuogė.
Į kokteilių plaktuvę (šeikerį) įdedame ledo kubelius, supilame 20 ml sausojo vermuto ir 40 ml džino ir plakame apie 20 sekundžių. Perpilame į martiniui skirtą piltuvo formos taurę. Ant smeigtuko pasmeigiame alyvuogę ir dedame į kokteilį.
Kokteilis „Margarita“
Sudedamosios dalys: 2 griežinėliai žaliosios citrinos, tekila, šviežios žaliųjų citrinų sultys, druska, ledo kubeliai, apelsinų likerio „Cointreau“ arba apelsinų sulčių.
Martinio taurės kraštus suvilgome žaliąja citrina ir panardiname į lėkštutėje išbertą druską, kad ji priliptų prie kraštų. Į kokteilių plaktuvę supilame 40 ml tekilos, 20 ml apelsininio likerio ir 15 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių. Gerai suplakame ir atsargiai supilame į martinio taurę, nesuvilgydami druskos. Kokteilį puošiame žaliųjų citrinų skiltele.
Kokteilis „Mojito“
Sudedamosios dalys: 40 ml šviesaus romo, gazuotas vanduo, ledo kubeliai, 2 šaukšteliai cukraus, 5–8 mėtų lapeliai, žalioji citrina.
Aukštoje taurėje sutriname mėtas ir cukrų, išspaudžiame žaliąja citriną. Taurę pripildome ledukais ir supilame romą. Šiek tiek pamaišome ir likusią taurės dalį pripildome gazuoto vandens. Kokteilį papuošiame mėtomis ir žaliosios citrinos skiltele.
Kokteilis „Long Island“
Sudedamosios dalys: 30 ml džino, 30 ml šviesaus romo, 30 ml tekilos, 30 ml degtinės, 30 ml „Curaçao Triple Sec“ likerio arba 30 ml apelsinų likerio „Cointreau“, 30 ml cukraus sirupo, 30 ml citrinos sulčių, kolos.
Į aukštą taurę supilame visus svaigiuosius gėrimus. Šiek tiek pamaišome, tuomet supilame kolą (pagal skonį). Kokteilį papuošiame mėtos šakele arba citrinos griežinėliu.