Vištos krūtinėlė per keliolika minučių gali virsti suktiniais. Tuo įsitikins „Lietuvos ryto“ TV laidos „Siurprizas Mamai“ žiūrovai.
Reikės: vištos krūtinėlės, keleto didesnių krevečių, česnako, violetinio svogūno, žaliųjų ankštinių pupelių, žaliosios citrinos, 3 kiaušinių, sviesto, šviežių bazilikų lapų, kario miltelių, druskos.
Krūtinėlės pusę įpjaukite išilgai taip, kad ištiesus išeitų plonas širdies formos gabalas. Jo paviršių peiliu vietomis įpjaukite.
Užtiesę maistinę plėvelę šiek tiek pamuškite peiliu, kol krūtinėlė dar labiau suplonės. Tuomet užberkite druskos bei kario.
Išvirkite ankštines pupeles. Pasigaminkite padažo – kiaušinių trynius išplakite virš garuojančio puodo, į masę įpilkite lydyto sviesto.
Ant maistinės plėvelės dėkite vištieną, tada porą bazilikų lapų, apvirtas ankštines pupeles. Įsukite suktinuką į plėvelę, o po to dar ir į aliuminio foliją. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 18 minučių.
Išlydytame svieste apkepkite svogūnus, česnaką ir krevetes. Iškeptą suktinuką supjaustykite į tris lygias dalis.
„Lietuvos ryto“ TV, 18.45 val.