Skanėstui reikės:
130 g sviesto arba alyvuogių aliejaus
100 g rudojo cukraus
3 bananų
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 nestipriai išplaktų kiaušinių
250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio sodos
60 g juodojo šokolado (smulkių gabaliukų arba drožlių)
30 g baltojo šokolado (smulkių gabaliukų arba drožlių)
30 g pieniško šokolado (smulkių gabaliukų arba drožlių)
45 ml pieno
Gaminimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Dvi nedideles (apie 22x24 cm) kepimo skardas ištepkite sviestu arba aliejumi. Nepamirškite aptepti ir kraštų.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, vanilę ir sutrinkite bananus. Abiejų dubenėlių turinius sumaišykite.
3. Į mišinį suberkite sodą, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišykite, o tuomet įberkite visų rūšių šokolado drožlių arba smulkių gabalėlių. Supilkite pieną. Maišykite, kol gausite tirštos, gana vientisos konsistencijos masę.
4. Maždaug du trečdalius skardų užpildykite gauta mase ir pašaukite į orkaitę 20-iai minučių.
5. Norite patikrinti, ar desertas iškepęs? Į pyrago vidurį įsmeikite peilį – jei ištraukus jis švarus, laikas išjungti orkaitę.
6. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tuomet supjaustykite jį nedideliais gabaliukais. Skanėstą galite laikyti orui nelaidžiame inde dvi dienas.
Skanaus!