Reikės:
4 gabalėlių žuvies filė
4 sluoksniuotos tešlos lapelių
4 arbatinių šaukštelių džiūvėsėlių
4 arbatinių šaukštelių garstyčių
4 valgomųjų šaukštų tarkuoto
sūrio „Džiugas“
pipirų
druskos
žiupsnelio žuvų prieskonių
pusės citrinos sulčių
1 kiaušinio
Padažui reikės:
200 ml riebios grietinėlės
1 šaukšto garstyčių
1–2 šaukštų konservuotų kaparėlių
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
pipirų
druskos
Šaldytą tešlą atšildykite ir pakočiokite. Žuvies filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais, pamarinuokite 20–30 min.
Tešlos kvadratėlį apibarstykite džiūvėsėliais, uždėkite gabaliuką žuvies, ją aptepkite garstyčiomis, pabarstykite sūriu, perlenkite pusiau ir labai gerai užspauskite kraštus. Pyragėlio kraštus apipjaustykite, viršuje padarykite kelias įpjovas ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tuomet temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių ir dar kepkite 10–15 minučių, kol pyragėliai gražiai paruduos.
Padažui užvirkite grietinėlę su citrinos žievelėmis. Virkite, kol padažas pradės tirštėti. Sudėkite kaparėlius, jei reikės, paskaninkite pipirais ir druska.
Patiekite kepsnelius su padažu ir citrinų griežinėliais.