Reikės:
100 g kokosų drožlių
200 g miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
80 g labai smulkaus baltojo cukraus
70 g smulkiai supjaustytų baltojo šokolado gabalėlių
1 kiaušinio
60 g sviesto
250 ml pieno
150 g mėlynių (gali būti šaldytos).
Gaminimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją suberkite kokosų drožles. Kepkite tol, kol drožlės paruduos, tuomet keptuvę patraukite į šalį.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
5. Į miltų mišinį įmaišykite apkepusias kokosų drožles ir baltojo šokolado gabaliukus.
6. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte kokosų drožles, ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus, išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti.
7. Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir ištirpusį sviestą. Išmaišykite ir gautą masę supilkite į dubenį su miltais. Įberkite mėlynes. Vėl maišykite, kol masė taps vientisa.
8. Į silikonines ar vienkartines keksiukų formeles supilkite gautą masę. Kepkite 12–17 minučių. Jeigu norite patikrinti, ar keksiukai iškepę, į keksiuko vidurį įsmeikite dantų krapštuką. Jei ištraukus jis švarus, vadinasi, keksiukai iškepę.
9. Leiskite iš orkaitės ištrauktiems keksiukams atvėsti. Orui nelaidžiame inde keksiukus patariama laikyti iki dviejų dienų.
Skanaus!