Rašytojos silpnybė – gardūs keksiukai

2014 m. balandžio 23 d. 09:52
lrytas.lt
Šiuolaikinė anglų romanistė Dorothy Koomson lietuvių skaitytojams pažįstama iš romanų, gvildenančių meilės, neištikimybės, išdavystės, atleidimo temas. Tačiau populiari rašytoja šįkart su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi mėlynių, kokosų, baltojo šokolado keksiukų receptu.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
100 g kokosų drožlių
200 g miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
80 g labai smulkaus baltojo cukraus
70 g smulkiai supjaustytų baltojo šokolado gabalėlių
1 kiaušinio
60 g sviesto
250 ml pieno
150 g mėlynių (gali būti šaldytos).
Gaminimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją suberkite kokosų drožles. Kepkite tol, kol drožlės paruduos, tuomet keptuvę patraukite į šalį.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
5. Į miltų mišinį įmaišykite apkepusias kokosų drožles ir baltojo šokolado gabaliukus.
6. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte kokosų drožles, ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus, išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti.
7. Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir ištirpusį sviestą. Išmaišykite ir gautą masę supilkite į dubenį su miltais. Įberkite mėlynes. Vėl maišykite, kol masė taps vientisa.
8. Į silikonines ar vienkartines keksiukų formeles supilkite gautą masę. Kepkite 12–17 minučių. Jeigu norite patikrinti, ar keksiukai iškepę, į keksiuko vidurį įsmeikite dantų krapštuką. Jei ištraukus jis švarus, vadinasi, keksiukai iškepę.
9. Leiskite iš orkaitės ištrauktiems keksiukams atvėsti. Orui nelaidžiame inde keksiukus patariama laikyti iki dviejų dienų.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.