Žydų saldumynuose miltus pakeičia riešutai (receptas)

2014 m. balandžio 18 d. 10:50
Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)
Balandį katalikai švenčia Velykas, o žydai pastinka Pesachą, svarbiausią judėjams metų šventę. Pesacho laikotarpiu žydams negalima vartoti miltų bei jokių kitų produktų, pagamintų iš kviečių. Todėl saldumynuose miltus jie pakeičia riešutais. Siūolome kokosinių sausainių su džiovintais vaisiais ir riešutais receptą.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
1/4 puodelio cukraus
5 didelių kiaušinių baltymų
1/2 a. šaukštelio vanilės pastos
žiupsnio druskos
4 puodelių stipriai suspaustų kokosų drožlių
1/2 a. šaukštelio cinamono
1/2 puodelio razinų
1/2 puodelio susmulkintų džiovintų spanguolių arba abrikosų
1/2 puodelio susmulkintų džiovintų vyšnių
1/2 puodelio susmulkintų lazdynų arba karijų riešutų
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Dideliame dubenyje suplakame kiaušinių baltymus ir cukrų. Statome dubenį į garų vonelę (ant puodo su verdančiu vandeniu) ir maišome baltymų ir cukraus masę, kol cukrus pilnai ištirpsta (apie 5 min). Vienintelis būdas patikrinti, ar cukrus jau ištirpo – patrinti masę tarp dviejų pirštų.
Nuimame baltymų masę nuo ugnies, įmaišome vanilę, druską, kokosų drožles ir džiovintus vaisius bei riešutus. Gerai išmaišome, kad masė susijungtų. Ledams skirtu šaukštu formuojame rutuliukus ir rikiuojame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 20 minučių. Jei kepate daugiau nei vieną sausainių skardą, nepamirškite sukeisti kelias skardas vietomis, kad sausainiai iškeptų tolygiai.
Atvėsintus sausainius pabarstome cukraus pudra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.