Reikės:
1/4 puodelio cukraus
5 didelių kiaušinių baltymų
1/2 a. šaukštelio vanilės pastos
žiupsnio druskos
4 puodelių stipriai suspaustų kokosų drožlių
1/2 a. šaukštelio cinamono
1/2 puodelio razinų
1/2 puodelio susmulkintų džiovintų spanguolių arba abrikosų
1/2 puodelio susmulkintų džiovintų vyšnių
1/2 puodelio susmulkintų lazdynų arba karijų riešutų
Įkaitiname orkaitę iki 180C.
Dideliame dubenyje suplakame kiaušinių baltymus ir cukrų. Statome dubenį į garų vonelę (ant puodo su verdančiu vandeniu) ir maišome baltymų ir cukraus masę, kol cukrus pilnai ištirpsta (apie 5 min). Vienintelis būdas patikrinti, ar cukrus jau ištirpo – patrinti masę tarp dviejų pirštų.
Nuimame baltymų masę nuo ugnies, įmaišome vanilę, druską, kokosų drožles ir džiovintus vaisius bei riešutus. Gerai išmaišome, kad masė susijungtų. Ledams skirtu šaukštu formuojame rutuliukus ir rikiuojame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 20 minučių. Jei kepate daugiau nei vieną sausainių skardą, nepamirškite sukeisti kelias skardas vietomis, kad sausainiai iškeptų tolygiai.
Atvėsintus sausainius pabarstome cukraus pudra.