Patiekalui reikės:
50 g kedrinių pinijų
25 g tarkuoto parmezano
1 smulkiai supjaustytos mažos česnako skiltelės
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
20 g gražgarsčių
20 g bazilikų
Vieno nedidelio stiklainėlio
Gamino būdas:
1. Kedrines pinijas beriame į keptuvę ir keletą minučių šiek tiek paskrudiname. Leidžiame atvėsti.
2. Į trintuvo indą (arba prieskonių grūstuvę) beriame jau paskrudusias kedrines pinijas, parmezaną, česnaką. Apšlakstome keletu lašų alyvuogių aliejaus. Maišome.
3. Į gautą masę sudedame paskutinius ingredientus – gražgarstes ir bazilikus. Keletą sekundžių maišome lėčiausiu režimu.
4. Jeigu neplanuojate pesto padažo suvartoti tą pačią dieną, patariame gautą masę sudėti į nedidelį stiklainį, o ant viršaus užpilti keletą lašų alyvuogių aliejaus. Šaldytuve laikyti galima keletą dienų.
Skanaus!