Rašytoja D.Koomson naudoja tik naminį pesto padažą (receptas)

2014 m. balandžio 9 d. 07:31
lrytas.lt
Šiuolaikinė anglų romanistė Dorothy Koomson lietuvių skaitytojams pažįstama iš romanų, gvildenančių meilės, neištikimybės, išdavystės, atleidimo temas. Tačiau populiari rašytoja šįkart su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi pesto padažo su gražgarstėmis receptu.
Daugiau nuotraukų (1)
Patiekalui reikės:
50 g kedrinių pinijų
25 g tarkuoto parmezano
1 smulkiai supjaustytos mažos česnako skiltelės
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
20 g gražgarsčių
20 g bazilikų
Vieno nedidelio stiklainėlio
Gamino būdas:
1. Kedrines pinijas beriame į keptuvę ir keletą minučių šiek tiek paskrudiname. Leidžiame atvėsti.
2. Į trintuvo indą (arba prieskonių grūstuvę) beriame jau paskrudusias kedrines pinijas, parmezaną, česnaką. Apšlakstome keletu lašų alyvuogių aliejaus. Maišome.
3. Į gautą masę sudedame paskutinius ingredientus – gražgarstes ir bazilikus. Keletą sekundžių maišome lėčiausiu režimu.
4. Jeigu neplanuojate pesto padažo suvartoti tą pačią dieną, patariame gautą masę sudėti į nedidelį stiklainį, o ant viršaus užpilti keletą lašų alyvuogių aliejaus. Šaldytuve laikyti galima keletą dienų.
Skanaus!
parmezanasčesnakasbazilikas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.