Salotoms reikės:
1 vidutinio dydžio baltojo ridiko (apie 130 g)
2 nedidelių morkų (apie 130 g)
1 vidutinio dydžio obuolio (apie 130 g)
Šviežių salotų lapų
Vištos krūtinėlės
Padažui:
2 valgomųjų šaukštų medaus
1 1/5 - 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 česnako skiltelės
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Ruošiame:
Baltąjį ridiką nulupkite, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (idealu, jei turite šiaudelių tarką). Užberkite druska, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
Nuskuskite morkas ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Obuolį taip pat supjaustykite šiaudeliais, ant jų užpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių, išmaišykite.
Gerai nuspauskite baltąjį ridiką, kad salotos "nepavandeniuotų" ir sumaišykite su morkomis ir obuoliais.
Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant viršaus ridikų, morkų, obuolių paruoštas salotas.
Užpilui šiek tiek pašildykite medų, kad suskystėtų. Truputį atvėsinkite, sumaišykite su sojų padažu ir 2 šaukštais citrinos sulčių. Įtarkuokite česnako, išmaišykite. Lėtai pilant įmaišykite aliejų.
Užpilkite užpilą ant ridiko, morkų ir obuolio mišinio.
Vištos krūtinėlę pasūdykite, pabarstykite druska, pašlakstykite soja ir kepkite ant aliejaus 5-8 minutes kol gražiai apskrus. Karštus vištos gabalėlius sudėkite ant paruoštų salotų.
Skanaukite!