Kartu su kultūros, muzikos, šiuolaikinio meno gerbėjais į Rygą kviečiami visi tie, kurie mėgsta gurmanišką maistą ir kulinarines keliones– čia tęsiamas projektas „Gero skonio kryptis – Ryga“.
Šiais metais visi geriausi miesto restoranai pristatys specialius meniu, kuriuose bus siūloma paragauti išskirtinių sezoninių patiekalų bei artimiau susipažinti su Latvijos virtuve.
Įgyvendinant šį projektą taip pat bus surengtos ir dvi Rygos restoranų savaitės (pavasarį bei rudenį).
Rygos pavasario restoranų savaitė vyks gegužės 5–11 dienomis, gamtai bundant iš žiemos miego, o rudenį šis renginys numatytas spalio 13–19 dienomis, per patį derliaus nuėmimo įkarštį. Šių ypatingų savaičių metu virtuvės šefai tieks specialiai pagamintus pietus iš trijų patiekalų – užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto.
Vykstant projektui „Gero skonio kryptis – Ryga“ turėsite galimybę susipažinti su specialiais valgiaraščiais ir paragauti įvairių šiuolaikinės Latvijos virtuvės patiekalų. Pavasario mėnesiais (nuo kovo iki gegužės) ypatingas dėmesys bus skirtas valgiams su vietiniu ožkų sūriu, kiškiakopūsčiais ir bobausiais. Vasarą (birželio–rugpjūčio mėnesiais) bus pristatyti valgiai, gaminami iš žirnių, vėžių ir agrastų. Rudenį (rugsėjo–lapkričio mėnesiais) restoranai siūlys patiekalus iš aronijų, medaus, Baltijos jūros plekšnių. Na, o valgiai iš pupų, petražolių ir veršienos kepenėlių prie stalo pakvies žiemos mėnesiais (nuo gruodžio iki vasario).
„Pernai mintis paversti Rygą Baltijos šalių kulinarine sostine sulaukė milžiniškos sėkmės – per restoranų savaites patiekta per 10 000 valgių iš specialių valgiaraščių. Tai rodo, kad turistus labai domina mūsų restoranų kultūra. Šiemet ir toliau bendradarbiausime su restoranais bei kavinėmis ir suteiksime Rygos miesto gyventojams ir svečiams galimybę paragauti latviškų patiekalų, kuriuos virtuvės šefai ruoš iš sezono gėrybių, atrinktų kartu su Virtuvės šefų klubo atstovais“, – teigia Vita Jermolovica, Rygos turizmo plėtros biuro (RTPB) tarybos narė.
Projekte „Gero skonio kryptis – Ryga“ dalyvaujančius restoranus ir kavines Rygoje galima atpažinti pagal specialų projekto ženkliuką, išskirtiniai pasiūlymai taip pat pažymėti ir restoranų valgiaraščiuose. Nors patys restoranai sprendžia, kaip savo patiekalus pristatyti svečiams, projekto dalyviai kviečiami supažindinti lankytojus ne tik su specialiai paruoštais valgiais, bet ir su visais gamyboje naudotais latviškais produktais.
Įgyvendindami projektą „Gero skonio kryptis – Ryga“, RTPB taip pat bendradarbiaus su užsienio žiniasklaida: į Latviją bus kviečiami kaimyninių ir kitų tikslinių šalių žurnalistai, siekiant populiarinti Latvijos kulinarinį paveldą ir ypatingą dėmesį skiriant Rygoje įsikūrusiems restoranams.
Projektu „Gero skonio kryptis – Ryga“ siekiama garsinti Rygą kaip Baltijos šalių kulinarinę sostinę ir tuo pat metu plėtoti jos restoranų kultūrą. 2013-aisiais metais projekte iš viso dalyvavo 30 restoranų ir kavinių. Tikimasi, kad šiemet projektas dar labiau išsiplės ir pakvies į dar daugiau maitinimo įstaigų.
Išsamesnė informacija apie projektą „Gero skonio kryptis – Ryga“, dalyvių sąrašai bei valgiaraščiai skelbiami portale LiveRiga.com.