8 vidutinio dydžio blyneliams reikės:
Pusės stiklinės sojų pieno (galima naudoti ir migdolų arba paprastą pieną)
1 stiklinės avižų dribsnių
2 vidutinio dydžio bananų, supjaustytų
Pusės stiklinės ekologiškų miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto kepimo miltelių
Šiek tiek sviesto
Klevų sirupo
Gaminimo būdas:
Maišytuvu avižas su sojų (migdolų, paprastu) pienu sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite pjaustytus bananus, suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišytuvu maišykite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pastovėti 10 minučių.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir paskirstykite ant jos sviestą. Iš tešlos suformuokite norimos formos blynelius ir leiskite apkepti. Kiekvieną blynelio pusę kepkite apie 5 minutes ant mažos ugnies, kol ji gražiai įrus.
Blynelius galite pagardinti klevų sirupu.
Skanaus!