Paruošusi tortą E.Jackaitė pasijuto didžia kulinare (receptas)

2014 m. kovo 10 d. 10:48
Ligita Valonytė
Aktorė Eglė Jackaitė nuo šio gali save vadinti puikia konditerininke, mat jos paruoštą meduolinį tortą vyresnėlis sūnus Jokūbas su draugais sušveitė iškart. Nors skanėsto receptas nėra sudėtingas ir jam paruošti nereikia daug produktų, skonis - pasakiškas.
Daugiau nuotraukų (1)
"Mano aštuoniolikametis sūnus bando tapti verslininku - su draugu Klaipėdoje atidarė jaunimo drabužių ir aksesuarų parduotuvėlę. Ta proga ruošiau ir salotas, ir tortą su persikais. Su jaunėliu Elijumi penktadienį ėjome į atidarymo šventę ir nešėmės vaišes", - tuo, kad torto po šventės neliko nė kąsnelio, džiaugėsi žinoma aktorė.
Kadangi jos konditeriniai sugebėjimai buvo taip šauniai įvertinti, E.Jackaitė kitą dieną artimiesiems paruošė dar vieną meduolinį tortą - su sūnaus Jokūbo mėgstamomis braškėmis.
Aktorė šio gardaus skanėsto receptą sužinojo viešėdama Vilniuje pas savo draugę. Ši viešniai atpjovė didelį skanėsto gabalą - Eglė net išsigando, tikino, tiek nesuvagysianti. Bet kai paragavo, nė pati nepajuto, kur jai tiek telpa - tortas buvo labai skanus.
Kai E.Jackaitei bičiulė prasitarė, kad pati padarė tortą, aktorė negalėjo patikėti. "Jo net kepti nereikia", - Eglę patikino draugė ir išdavė receptą.
26 centimetrų skersmens tortui reikės:
800 g paprastų minkštų meduolių
600 g riebios grietinės
8 šaukštų cukraus
pusės citrinos sulčių
kelių mėgstamų vaisių arba uogų
Meduolius pirštais sutrupinkite ir padalykite į tris dalis. Grietinę suplakite su cukrumi ir citrinos sultimis,.
Tortinę, nuimamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi.
Berkite meduolių trupinių, dėkite pjaustytų vaisių ir užpilkite pusę grietinės kremo.
Berkite antrą meduolių trupinių sluoksnį, dėkite vaisių gabaliukus ir supilkite likusį grietinės kremą.
Viršų apibarstykite likusiais meduolių trupiniais. Šiek tiek paspauskite ranka paviršių ir dėkite į šaldytuvą bent 12 valandų, kad skanėstas sustingtų.
Tortą paruošti užtruksite apie 20 minučių. Vaisių galite dėti tokių, kokius mėgstate. Tinka konservuoti persikai, šviežios braškės, bananai. Jie tortui suteikia gaivų, švelnų skonį.
"Šis tortas - mano pirmas didis konditerinis išbandymas. Nors anksčiau Jokūbo gimtadieniams, kol jis buvo vaikas, darydavau tortą: kepdavau biskvitinius lakštus, plakdavau grietinėlės ir uogienių pertepimus, šitas meduolinis tortas yra daug gardesnis ir reikalauja žymiai mažiau pastangų", - po nemenkos pertraukos įsitikino E.Jackaitė.
Eglė JackaitėmeduoliaiCukrus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.