Creme Brulee su vanile ir levandomis (2 asm)
Creme Brulee:
100g riebios grietinėlės
1/2 vanilės ankšties, atidarytos aštriu peiliu
1/3 šaukštelio džiovintų levandų žiedelių
1 kiaušinio trynys
1 kupinas šaukštas cukraus
Patiekimui:
1 šaukštas rudojo cukraus
1/2 šaukšto cukruoto imbiero, susmulkinto
4-5 šviežios braškės
Šviežių baziliko lapelių
Įkaitinkite orkaitę iki 100 C
Supilkite grietinėlę į mažą puodą. Aštriu peiliu išgramdykite sėklas iš vanilės ankšties ir jas įmaišykite į grietinėlę. Taip pat į grietinėlę įmeskite ir pačią vanilės ankštį. Įberkite levandų sėklas. Užvirinkite grietinėlę ir iškart nukelkite nuo ugnies. Uždenkite, ir palikite bent 10 min., kad grietinėlė įsigertų aromatais.
Suplakite kiaušinio trynį su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Samteliu įpilkite truputį grietinėlės į kiaušinio ir cukraus mišinį, ir nuolat maišykite, kad masė sušiltų. Tada sušildytą kiaušinio masę atsargiai pilkite į likusią grietinėlę ir nuolat plakite, kad kiaušinių nesutrauktų karštis. Nukoškite, išmeskite vanilės ankštį ir levandas, o masę supilkite į dvi kepimui skirtas mažas keramines formeles.
Pašaukite šias formeles į orkaitę ir kepkite apie 40 min., arba kol masė stabilizuosis, nebus visiškai skysta. Išimkite ir visiškai atvėsinkite.
Prieš pat pateikiant, pabarstykite kiekvienos formelės su creme brulee viršų ruduoju cukrumi ir atviros ugnies degikliu (torch) padeginkite, kol cukrus ištirps, išsilydys ir karamelizuosis. Jei neturite degiklio, įkiškite minutei ar dviem į labai įkaitintą orkaitę su įjungta grilio funkcija, kad viršuje esantis cukrus greitai karamelizuotųsi.
Pabarstykite smulkintais cukruotais imbierais ir papuoškite braškėmis bei bazilikų lapeliais.