Kulinarinės mokyklos idėja - propoguoti naujausias vištienos gaminimo tendencijas.
„Siekiame ne tik pristatyti naujus vištienos produktus, bet ir parodyti kaip juos pasigaminti, kokie produktai geriausiai dera prie vištienos. Originalius receptus sukūrė virtuvės šefas Ruslanas“, - kalbėjo „KG Group“ rinkodaros direktorius Artūras Skairys.
R.Bolgovas tikino, jog iš naujomis technologijomis apdorotų vištienos produktų nesunkiai per trumpą laiką galima pagaminti daugybė patiekalų. Ruslano nuomone, tai tikra pagalba tiek profesionalui, tiek nepatyrusiam valgio gamintojui, nes nebereikia gaišti laiko mėsos išpjaustymo, svėrimo ir skirstymo į porcijas darbams. Virtuvės šefas sutaupytą prie viryklės laiką patarė skirti stalo serviravimui ir apipavidalinimui.
Artėja šv. Valentino diena, todėl savo mylimuosius reikėtų pradžiuginti ne tik gardžiu maistu, bet ir puošnia aplinka.
Virtuvės šefas R.Bolgovas įsimylėjėlių šventei pasiūlė pasigaminti gardų ir nesudėtingą užkalndį iš rukytos vištienos krūtinėlės.
Savo kūrybos patiekalą virtuvės profesionalas pavadino „Rūkytos vištienos filė bei mango tartaras su mėtomis bei pistacijomis ir raudonų vynuogių balzamiko kremas su gervuogių uogomis“
Patiekalui reikės:
200 gramų rūkytos vištienos filė
1 mango vaisius
10 gramų pistacijų
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
4 lapeliai mėtų
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto kietojo sūrio
4 vnt. wonton tešlos
aliejaus
Gervuogių uogų papuošimui
Gaminame patiekalą:
Vištieną ir mango vaisių supjaustome kubeliais.
Mango likučius, mėtas, pistacijas, citrinų sultis dedame į smulkintuvą ir viską suplakame. Turime gauti vientisą masę (padažą).
Vištienos ir mango kubelius sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu.
Iš wonton tešlos darome paplotėlius.
Į keptuvę arba fritiūrinę įpilame aliejaus, įkaitiname iki 160 laipsnių ir kepame kol apskrus.
Patiekalą gražiai suformuojame lėkštėje.