Jautienos tartaras su žolelėmis ir majonezu (receptas)
1 porcijai reikės:
jautienos išpjova 60g;
pora lašų tabasco padažo;
pusė arbatinio šaukštelio dijon garstyčių;
druska, pipirai
2 karnišonai
2 riekelės raudonojo svogūno
1 saulėje džiovintas pomidoras
1 arbatinis šaukštas majonezo
1 putpelės kiaušinis
3 ančiuvių filė
balzamiko acto kremas
Pusė šaukštelio raudonųjų ikrų
Šakelė frisse salotų.
Gaminame:
Mėsą sukapojame smulkiai ir sumaišome su tabasco, garstyčiomis, druska, pipirais.
Karnišonus supjaustome plonomis juostelėmis, saulėje džiovintą pomidorą – juostelėmis, nupjauname lukšto viršų nuo putpelės kiaušinio.
Lėkštėje piešiame balzamiko kremu, per vidurį dedame tartarą, ant viršaus majonezą, ikrus ir papuošiame salotos lapu, aplink sudėliojame paruoštus ingredientus.
Skanaus!