Svarbiausia neperkepti mėsos
Mėsos patiekalo skonis priklauso nuo to, kokią mėsą kepame, tačiau visais atvejais svarbiausia – neperkepti. Pavyzdžiui, mentę reikia pakepti šiek tiek ilgiau, o kumpį apskrudinti ir dėti kepti į orkaitę apdengtą folija. Jeigu mūsų tikslas – skaniai iškepta mėsa, pamirškime kepimo maišus – juose mėsa nekepa, bet troškinasi.
· Kepant bet kokios rūšies mėsą, rekomenduoju ją pagardinti tik druska ir nenaudoti kitų prieskonių. Jeigu vis tik jei norite naudoti jų daugiau, kepdami jau apskrudusią mėsą galite pabarstyti kalėdiniais prieskoniais ar sviestu.
· Labai svarbu mėsą kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Jokiu būdu nedėkite jos į šaltą aliejų.
· Nuolat stebėkite kepimo procesą – nevalia tiesiog įdėti mėsos gabalą į keptuvę ir palikti.
· Atminkite, kad paprastai kilogramas kiaulienos kepa apie 40 minučių.
Žuvies paruošimo būdas priklauso nuo gabalėlio dydžio
· Plokščias žuvis geriausia virti garuose.
· Kitas žuvis, pavyzdžiui jūrines, kepkite keptuvėje įkaitusiame aliejuje.
· Kiekviena žuvies pusė kepama apie 3 minutes, tačiau jeigu gabalėlis storas – tuomet kiek ilgiau.
· Jokiu būdu žuvies nesuskrudinkite.
Kaip skaniai iškepti daržoves?
· Šviežias daržoves rekomenduoju virti garuose. Brokoliai turi būti puskiečiai, traškūs, todėl jų negalima virti ar troškinti.
· Žiemines daržoves kepkite orkaitėje, pavyzdžiui: morkas, burokus, ropes, česnakus, svogūnus ar obuolius.
· Kepamos daržovės neturi pakeisti savo skonio dėl naudojamų priedų. „Sojų burokas“ ar „balzamiko acto burokas“ – netinkamas pasirinkimas.
· Prieš kepdami daržoves supjaustykite kubeliais.
· Brokolių, pomidorų ar baklažanų kepti išvis nepatarčiau.
Būtinos priemonės, su kuriomis keptas maistas bus skanus
· Skaniai kepto maisto paslaptis – atidumas ir kruopštumas.
· Kadangi šeimininkės šventėms negaili pinigų produktams, dažnai jos renkasi kepimui
netinkamą šalto spaudimo aliejų. Kepimui rekomenduoju naudoti bekvapį ir beskonį aliejų, kad kepto mėsos ar žuvies skonio neužgožtų aliejaus prieskonis ar kvapas.
· Kadangi dažniausiai renkuosi produktus iš to regiono, kuriame gyvenu, atitinkamai, aliejų taip pat renkuosi iš čia užaugintų augalų. Siūlau atkreipti dėmesį į kepimui tinkamus aliejus, ypač rapsų. Jau pastebėjau, kad rapsų aliejus išryškina tikrąjį ir natūralų patiekalo skonį.