Ž.Grigaičio ir restorano „Steakhouse Hazienda“ Anos Pavlovos deserto receptas

2013 m. gruodžio 22 d. 15:14
lrytas.lt
Portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome namuose pasigaminti nuostabaus skonio Anos Pavlovos desertą. Šį puikų receptą jums siūlo restorano „Steakhouse Hazienda" virtuvės vadovė Rima Remeikienė ir verslininkas Žilvinas Grigaitis - vyras patikino, kad Australijoje šis gardėsis yra pirmoje desertų reitingų vietoje.
Daugiau nuotraukų (1)
Morengui paruošti reikės:
200g. Kiaušinių baltymų
300g. Cukraus
1 šaukšto balto vyno acto
Žiupsnelio vanilės
Žiupsnelio druskos
Į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėti žiupsnelį druskos ir išplakti. Palaipsniui įdėti cukrų, actą ir vanilę. Masę plakti iki standžių putų. Kepimo orkaitę įkaitinti iki 130 laipsnių karščio. Ant kepimo skardos dėti kepimo popierių ir ant jo formuoti norimo dydžio morengus. Orkaitėje kepti 50 minučių. Iškeptus morengus neištraukti iš orkaitės, bet pravėrus orkaites dureles, leisti jiems atvėsti apie valandą.
Viršutiniam deserto sluoksniui paruošti reikės (vasara):
200g. 35% grietinėlės
100g. Cukraus
80g. Braškių
30g. Aviečių
1 pasifloro vaisiaus
Grietinėlę kartu su cukrumi gerai išplakti. Plaktą grietinėlę uždėti ant atvėsinto morengo viršaus. Braškes ir avietes supjaustyti norimo dydžio griežinėliais ir uždėti ant plaktos grietinėlės. Pasifloro vaisių perpjauti per pusę ir jo minkštimu apšlakstyti desertą.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.