Ryškią oranžinę spalvą moliūgui suteikia betakarotenas, saugantis nuo onkologinių, širdies ir kraujagyslių ligų, kataraktos.
Moliūge yra daug vitamino A. Jis palaiko normalią odos ir gleivinės būklę, stiprina imunitetą, jo reikia kaulų, baltymų bei augimo
hormono gamybai.
Šis vitaminas naudingas daug laiko praleidžiantiems prie televizoriaus arba kompiuterio ekrano, nes apsaugo akis nuo kontrastinių šviesos dirgiklių bei džiūvimo.
Taip pat moliūguose yra mineralų kalio, fosforo, kalcio.
Kalis būtinas nervų ir raumenų veiklai, kalcis bei fosforas – kaulams ir dantims formuotis, jų tvirtumui.
Kai trūksta šių mineralų, didėja dirglumas, raumenų silpnumas, vystosi osteoporozė, virškinamojo trakto bei inkstų, širdies veiklos sutrikimai.
Moliūgas tinka ir sergantiems cukriniu diabetu, nes mažina cukraus kiekį organizme.
Organizmui naudingos visos šios daržovės dalys. Moliūgo minkštimas ramina odos uždegimus, o sėklos varo šlapimą, gerina žarnyno darbą bei saugo nuo kaspinuočių ir kitų kirmėlių.
Be to, moliūgas puikiai tinka norinčioms laikytis dietos – šimte gramų jo yra vos 18 kilokalorijų.